Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Decisió salomònica: AENA escull Oneworld i Star Alliance per gestionar la Terminal Sud de l’aeroport del Prat

El que ve a ser el mateix: Iberia i Spanair compartiran la T-Sud. El consell d’administració d’Aena, l’ens públic que gestiona els aeroports de l’estat espanyol, ha decidit  l’adjudicació d’espais de la nova Terminal Sud del Prat. Ha donat a conèixer les aerolínies i aliances que han estat les elegides per compartir la nova instal·lació. En els darrers mesos s’havien succeït les informacions sobre les possibles combinacions. Finalment les aerolínies la descisió ha estat salomònica i acull a les dues aliances amb presència de companyies espanyoles, les quals són Oneworld (amb Ibèria i British Airways), Star Alliance (amb Spanair i Lufthansa). Vueling també tindrà presència a la nova T-Sud

Redacció
Redacció 02/10/2007

Finalment qui s’ha endut els principals espais de la nova T-Sud de l’aeroport del prat són Oneworld (amb Ibèria i British Airways), Star Alliance (amb Spanair i Lufthansa) i Vueling (en menor mesura) després que el consell d’administració d’AENA, l’ens públic que gestiona els aeroports de l’estat espanyol, estudiés totes les propostes.

La prèvia a la decisió

En els darrers mesos s’han succeït les informacions sobre les possibles combinacions, tenint com a principals actors les aliances de Oneworld, encapçalada per Iberia, i Star Alliance, amb Spanair com a aerolínia espanyola. A la reunió també es va decidir encarregar a l’arquitecte Ricardo Bofill la construcció d’una terminal satèl·lit a la T-Sud, cosa que augmentarà la capacitat de l’aeroport en 15 milions de passatgers més a l’any, i la modernització de les terminals A, B, i C. El president de la Generalitat, José Montilla, ha reiterat que el Govern vol una adjudicació que doni ‘una certa prioritat’ a les companyies que apostin pel llarg recorregut.

Montilla, Nadal i Hereu es reuneixen amb Foment i AENA abans del Consell de Govern

El president de la Generalitat, José Montilla, ha presidit aquest dimarts al matí la reunió setmanal del Consell de Govern. Abans de la reunió Montilla s’ha trobat amb l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el conseller de PTOP, Joaquim Nadal, la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i responsables d’AENA. Foment i AENA han informat el Govern del resultat de les adjudicacions de la Terminal Sud de l’Aeroport del Prat.