Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Castells demanarà comparèixer al Parlament per l’hotel del Palau després de testificar davant la jutgessa

Tal com havia avançat directe!cat de bon matí, el conseller d’Economia, Antoni Castells, ha explicat que avui a la tarda demanarà al president del Parlament, Ernest Benach, comparèixer davant la cambra catalana pel cas de l’hotel del Palau de la Música, pel qual ha declarat aquest dilluns al matí com a testimoni davant la jutgessa que porta l’assumpte. Després de declarar durant una hora i quart, Castells ha dit que mai s’ha amagat de res i sempre ha actuat ‘amb coratge’ i donant la cara. Tot i això, ha assegurat que ha preferit declarar abans davant la justícia i que ara ja ho pot fer davant dels responsables polítics. El conseller ha reiterat que l’operació urbanística de l’hotel es va fer per ‘interès públic’ i de forma transparent i que en cap cas la Generalitat i ha perdut diners o patrimoni.

Redacció
Redacció 21/06/2010

Castells ha hagut de declarar després que el jutjat hagi admès a tràmit una nova querella contra Fèlix Millet i Jordi Montull, que són en presó provisional per les acusacions d’apropiació indeguda i tràfic d’influències pel cas de l’Hotel del Palau. Millet i Montull haurien fet servir la seva posició per aconseguir que la conselleria d’Economia i l’Ajuntament de Barcelona signessin dos convenis que van permetre construir l’Hotel que, poc temps després de la requalificació els acusats van vendre a l’empresa Olivia Hotels.

El Ministeri Fiscal va interposar una querella per presumpte delicte continuat de tràfic d’influències i delicte continuat d’apropiació indeguda contra Fèlix Millet i Jordi Montull. El jutjat d’instrucció número deu de Barcelona ha decidit admetre a tràmit la querella. Segons el jutjat d’instruccions, de la documentació proporcionada per la Fiscalia es conclou que els fets denunciats podrien ser constitutoris de delicte continuat de tràfic d’influències i delicte continuat d’apropiació indeguda.

Joan Morera, advocat de la Generalitat adscrit a l’Assessoria jurídica de la conselleria d’Economia; Xavier Casas, extinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, i Ramon Massager, gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, declararan en qualitat de testimonis el proper 22 de juny a les deu, dos quarts de dotze i dos quarts d’una del matí respectivament.

De la seva banda, Carles Martí, recent dimitit tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona; Ramón García-Bragado, quart tinent d’alcalde de Barcelona, i Xavier Trias, president de CiU a Barcelona, hauran de comparèixer davant del jutge com a testimonis el proper 23 de juny a les deu, dos quarts de dotze i dos quarts d’una respectivament.

Joan Llinares, director general de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i José Luís Nuñez, expresident del Barça, també hauran de declarar com a testimonis el dia 28 de juny a les deu, dos quarts de dotze i dos quarts d’una del migdia respectivament. Manuel Valderrama, propietari d’Olivia Hotels, declararà el 29 de juny a dos quarts de dotze del migdia.

Itziar González, exregidora del districte de Ciutat Vella, i Mercè Homs, regidora de l’Ajuntament de Barcelona, hauran de declarar el 2 de juliol a les deu i dos quarts de dotze del matí.

Tota la correspondència des de 2005

El jutjat d’instruccions demana, per tal d’esclarir els fets, tota la correspondència postal que es va enviar entre els anys 2006 i 2009 sobre la tramitació dels projectes urbanístics que fessin referència a l’hotel del Palau, així com el conveni del 24 d’octubre del 2006 signat entre la Fundació Orfeó Català, l’Ajuntament de Barcelona i la Conselleria d’Economia. A més, també requereix l’acta completa de la sessió de la Comissió d’Urbanisme, Infraestructures i Habitatge corresponent al dia 10 d’abril del 2008.

El Jutjat també vol disposar de tota la correspondència postal entre la conselleria d’Economia i la Fundació Orfeó Català entre els anys 2005 i 2009 en relació al conveni del 8 de març del 2006 signat entre la Fundació i Economia i el conveni del 24 d’octubre del 2006 entre la Fundació, l’Ajuntament de Barcelona i Economia.

Per altra banda, també demana que se li notifiqui si en alguna acta de la Junta General del Patronat de la Fundació consta si Millet o Montull van fer referència a l’existència de l’aval constituït per Olivia Hotels a favor de la institució l’any 2007 o si es va informar de l’elecció que es va fer de l’empresa com a cessionària dels drets que la Fundació tenia sobre les finques.

Alhora, reclama al Registre Mercantil el certificat de totes les inscripcions i anotacions registrals de què disposa relatives a l’empresa Hotel Palau de la Música S.L.