Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

Avui s’ha presentat el cartell oficial de l’Acampada Jove 2007

|

- Publicitat -

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han presentat aquest divendres l’Acampada Jove 2007, que es farà del 12 al 14 de juliol a Sant Celoni (Vallès Oriental). L’objectiu és mantenir, i si pot ser augmentar, els 38.000 visitants que hi va haver l’any passat. Per aconseguir-ho, s’ha planificat l’actuació d’uns 25 grups, quinze dels quals a l’escenari principal.

Publicitat

L’encarregat de presentar l’Acampada Jove 2007 ha estat el seu director i portaveu de les JERC, Pere Aragonès. Es tracta de la dotzena edició, que es torna a fer a Sant Celoni per tercer any, amb una programació amb vessants musical, cultural, lúdica i política al voltant de conceptes com la independència, la cultura, la natura, el socialisme i la llibertat.

Els grups

Entre els grups que participaran en aquesta dotzena edició hi ha Els Pets, Discípulos de Otilia, Celtas Cortos, Betagarri, Feliu Ventura, Ojos de Brujo, Obrint Pas o Doctor Calypso. Aragonès també ha dit que s’està tancant un acord perquè hi assisteixi un grup internacional, però no ha avançat de qui es tracta perquè encara no s’ha concretat.

El director de l’Acampada ha destacat que l’Acampada Jove ‘ha de ser un catalitzador de les noves inquietuds musicals, dels nous projectes que estan intentant tirar endavant en l’escena catalana’. Així, ha dit que tindran un pes específic gèneres que han anat creixent, com ara la rumba. Aragonès ha remarcat la presència de grups en català que han tret disc aquest any, com Els Pets, la Troba Kung-Fú o Obrint Pas, a més de grups d’ska, un dels gèneres que caracteritzen més l’Acampada.

També s’ha donat un espai a grups novells a l’escenari principal. La presència del país valencià estarà representada pel grup de funk Soul Atac o per Feliu Ventura. Aragonès també ha destacat l’aposta de l’Acampada per la ‘cançó protesta’, que assegura que ‘s’ha modernitzat’.

L’Acampada cultural

A banda de la vessant cultural, l’Acampada també en tindrà una altra de cultural, potenciant la cultura popular. Aragonès ha destacat la participació dels joves en grups de castellers, geganters o diables. A més, el portaveu de les JERC ha dit que l’Acampada serveix perquè ‘durant tres dies es facin realitat els desitjos d’emancipació de la gent jove dels Països Catalans’. Així, ha dit que ‘no és només una festa, sinó també un altaveu de les inquietuds dels joves dels Països Catalans’. Per això, també es programaran activitats des d’una vessant política.

Per la seva banda, el segon tinent d’alcalde de Sant Celoni, Josep Alsina, ha celebrat que l’Acampada permet que aquest municipis sigui ‘la capital dels Països Catalans en l’àmbit dels joves’. A més, ha dit que el ‘teixit comercial’ del municipi està satisfet amb la celebració d’aquesta Acampada.

La presentació ha comptat amb la participació dels membres de Doctor Calypso, un grup que ha actuat nou de les dotze edicions de l’Acampada i que, segons han dit, l’han vist ‘créixer’. Doctor Calypso espero editar disc nou l’any que ve.

Entrades

Per assistir a l’Acampada, els abonaments sortiran a la venda a partir del 10 de maig, a 40 euros fins al 10 de juny i a 45 euros fins al 12 de juliol. A guixeta, tindrà un preu de 55 euros. Pel que fa a les entrades, pel concert de dijous serà de 20 euros, i de divendres i dissabte 25 euros cadascun. Hi haurà 200 punts de venda per adquirir els abonaments.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió