Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Avui, Escòcia decideix

|

- Publicitat -

Avui és el dia D. Les nacions d’Escòcia i Gal·les celebren la jornada electoral. A Escòcia, com ja hem anat seguint a directe!cat, sembla que els independentistes guanyaran els comicis. A Gal·les, però, les forces estan més igualades.

Publicitat

Els centres de votació han obert les portes a les 6 h d’aquest matí. Els electors podran dipositar les seves paperetes fins a les 21 h del vespre. A Escòcia es tria la composició del Parlament d’Edimburg, format per 129 escons, 73 corresponents a les circumscripcions i 56 a les regions. Es votarà en un total de32 municipis. Escòcia està dividida en 8 regions i cadascuna d’elles té set representants a Holyrood, seu del Parlament escocès, que, juntament amb els membres de les 73 circumscripcions, són triats per un període de quatre anys.

A Gal·les, els votants trien als seixanta membres de l’Assemblea gal·lesa, dels quals quaranta són per a les circumscripcions i vint per a les cinc regions. Recordem que cada regió té quatre membres. A diferència d’Escòcia, a Gal·les no hi haurà comicis locals, però sí a Anglaterra, on es votarà en 312 municipis i 10.500 regidories estaran en joc.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió