Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Arrimadas assegura que Valls està ”animat” per ser alcalde de Barcelona

Redacció | La líder de Cs a Catalunya Inés Arrimadas ha afirmat que veu l'exprimer ministre francès Manuel Valls “animat” per liderar una candidatura a les municipals per Barcelona, que ha qualificat d'europeista.

Redacció
Redacció 15/07/2018
“Ha de prendre una decisió, que ja no és només política sinó també personal, sobre si decideix embarcar-se en aquesta aventura, que per mi seria fantàstica i innovadora”, ha expressat en una entrevista d'Europa Press.
 
La portaveu de Cs ha destacat que la història de Valls reafirma el que significa ser un ciutadà de la UE: “Un senyor que neix a Barcelona i es cria també a Barcelona als estius, que marxa a França, que arriba a primer ministre i després pot tornar a la seva ciutat natal per ser alcalde”.
 
“Em sembla que seria europeisme en estat pur, seria una lliçó d'europeisme que seria a més vist per primera vegada a Barcelona, per tant Barcelona seria pionera en tota Europa amb aquesta lliçó d'europeisme”, ha incidit.
 
Sobre quan preveu que Manuel Valls pugui anunciar la seva decisió, ha insistit que tot està en mans de l'exprimer ministre i que ell decidirà quan ho explica, si bé ha reconegut: “No queda molt temps com per poder esperar-nos fins a dos mesos abans de les municipals, però espero que en els pròxims mesos sapiguem alguna cosa”.
 
Arrimadas defensa que Valls gestionaria un projecte europeista d'impuls de la ciutat en l'àmbit nacional i internacional a través d'un projecte transversal i guanyador: “Seria més transversal del que és únicament una candidatura d'un partit polític”.
 
Ha concretat que, una vegada decideixi si es presenta o no, caldrà definir com es presenta la plataforma que ha d'encapçalar i qui la compon i, en aquest sentit, ha lamentat que el PSC hagi descartat sumar-s'hi.