Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023

Arriba La Trinca, per salvar la humanitat

|

- Publicitat -

Poc s’ha vist la productora Gestmusic per TV3 des d’aquells temps en que Xavier Sardà presentava el concurs Betes i Films ja fa una pila d’anys. Aquest cap de setmana, però, els Monty Python catalans van gaudir d’un espai públic de fins a 3 hores en ple prime time, per tal de vendre el seu darrer recopilatori La Trinca. 20 anys de cançons. Per fer-ho van crear un programa, el·laborat per la seva pròpia productora -és clar-, que vestia la trajectòria del trio de Canet des d’un vessant social quasi antropològic. Després ens van passar un ‘No passa res’, per recordar-nos que un dia també van ser bons catalans. Això sí… amb les seves grans interviews a personatges com Manuel Fraga, Lola Flores o Rocío Jurado.

Publicitat

Després d’un repàs per alguns dels seus gags i per alguns dels seus temes musicals, que van ser cantats i corejats per gran part de les famílies de Catalunya en record d’aquella banda que un dia ens va recomanar ‘alegria per demanar autonomia’ i que tan criticava ‘la censura’, va venir l’hora de la veritat. Sense cap mena de vergonya, els membres de La Trinca van explicar que havien fet un recopilatori refregint els seus temes més coneguts, i que es posava a la venda en format DVD. Al més pur estil de ‘La tienda en casa‘.

Com que amb tot aquest monogràfic no n’hi havia prou, el trio va aparèixer divendres a El Club amb l’Albert Om, per tal d’escalfar motors de cara al gran programa del dissabte. En aquest cas, però, va ser l’únic en què es va poder veure junts als 3 membres de la banda (el de les ulleres, l’alt i el de la barba). Les entrevistes del reportatge del dissabte no van permetre cap fotografia amb els 3 membres junts. Tan sols algunes imatges que van aparèixer de la -com no- presentació del disc. A la televisió, doncs, hi van anar per separat, i només la presentació del seu producte va permetre el miracle de la foto conjunta.

I bé, una vegada més, la nostra es va deixar vendre per un plat de llenties. La televisió pública catalana està essent el trampolí ideal perquè les grans estrelles catalanes puguin fer les proves a casa, amb gasosa, per anar finalment a la televisió de debò, a la televisió espanyola. És el cas d’Andreu Buenafuente, Xavier Sardà, Àngels Barcelò, Susanna Griso, Jordi Gonzalez… i per poc, l’equip del Minoria Absoluta amb el seu Mire usté. Evidentment, quan vulguin podran tornar a casa. A TV3 sempre els rebran amb les portes ben obertes, encara que només sigui per fer telepromoció. Nosaltres som així…

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial