Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Von der Leyen reclama “aclariments” al comissari de Comerç que va anar a un sopar amb 80 persones malgrat la pandèmia

|

- Publicitat -

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha reclamat “aclariments” al comissari de Comerç, l’irlandès Phil Hogan, que la setmana passada va participar en un sopar amb unes 80 persones en un club de golf malgrat la pandèmia. La portaveu de la CE, Dana Spinant, ha admès que la situació requereix una “valoració cautelosa” per part de les institucions i ha dit que per a Von der Leyen “els detalls són importants” i per això ha demanat més explicacions a l’irlandès. La participació de Hogan al sopar –on també hi havia altres polítics- ha generat molta polèmica a Irlanda, i fins i tot hi ha hagut peticions perquè dimiteixi. L’irlandès ha demanat perdó a través d’una publicació a Twitter.

Publicitat

 

La portaveu de la CE ha dit que és “important que es respectin les normes” derivades de les restriccions per frenar pandèmia, i ha afegit que, a més d’aspectes legals, “també n’hi ha de morals”. De fet, la premsa local també informa que la policia va aturar Hogan per conduir fent servir el telèfon mòbil.

 

L’escàndol, que la premsa irlandesa ja descriu com a Golfgate, amenaça una de les carteres més rellevants de la comissió de Von der Leyen. Com a responsable de Comerç, Hogan és qui s’hauria d’encarregar de negociar un eventual acord de lliure comerç amb el Regne Unit arran del Brexit.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió