Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

[Vídeo] La infantil resposta de Pedro Sánchez sobre el consum de carn: “Si em posen una mitjana al punt… és imbatible”

El president del Gobierno es fica enmig del xoc entre els ministres espanyols Garzón i Luis Planas, i li plouen les crítiques

Redacció
Redacció 08/07/2021
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona el 7 de febrer de 2020.

El president espanyol s’ha posicionat aquest dijous en el xoc que protagonitzen el ministre de Consum, Alberto Garzón, i el d’Agricultura, Luis Planas, sobre el consum de carn vermella. Garzón va penjar un vídeo de sis minuts a Twitter amb el hastag #MenysCarnMésVida on recorda que el 14,5% de les emissions de gasos hivernacle prové especialment de les macrogranges, i que 1 quilo de carn de vaca requereix 15.000 litres d’aigua. Planas ha dit que la campanya “és tan errònia com la que deia que el sucre mata” i ha advertint que està “absolutament fora de lloc assenyalar d’aquesta forma el sector carni”. Preguntat per la qüestió en roda de premsa a Lituània, Sánchez ha estat explícit: “A mi on em posin una mitjana al punt… és imbatible”.

Paral·lelament el president de l’Associació Empresarial Càrnica (Anafric), José Friguls, ha emès un comunicat de condemna a les paraules de Garzón. “Com pot ser que una persona que representa el govern d’Espanya tingui una vena als ulls i no defensi un sector que ha estat a la primera línia durant la pandèmia i que ha patit com ningú les conseqüències de la covid-19?” pregunta abans de demanar una “rectificació pública” del ministre de Consum.


La resposta de Sánchez ha generat un allau de crítiques a les xarxes socials, sobretot pel to burlesc de la resposta: