Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Valoració positiva de la Generalitat després de la reunió Illa-Vergés

Salut veu “ben encarrilada” la seva proposta de desconfinament tot i que encara falta l’anàlisi dels tècnics del ministeri

Redacció 07/05/2020

El Departament de Salut veu “ben encarrilada” la seva proposta de desconfinament per la qual les regions sanitàries de Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Alt Pirineu i Aran passarien de la fase 0 a la 1, i la resta seguirien igual. Aquest dijous a la tarda s’ha produït la reunió entre el ministre de Sanitat, Salvador Illa, la ministra per a la Transició Ecològica i vicepresidenta quarta, Teresa Ribera, i la consellera Alba Vergés, i de moment no hi ha res tancat perquè encara falten alguns serrells tècnics i l’anàlisi dels tècnics del ministeri.

Sintonia també amb Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat es coordinaran a través d’una oficina conjunta perquè el desconfinament de la ciutat es faci “el millor possible”. Així ho han anunciat en roda de premsa l’alcaldessa Ada Colau i la consellera de Salut, Alba Vergés, que han explicat que aquest mateix dijous hi haurà una primera reunió de la nova oficina, que comptarà amb vuit representants per part de cada institució. Un dels objectius serà el de coordinar mesures que permetin avançar “el més aviat possible” d’una fase a una altra. Per ara, Colau veu “prudent” que Barcelona es mantingui en fase 0 i espera que sigui cosa de “pocs dies” passar a la 1. “No estem parlant de setmanes”, ha dit.