Diumenge, 9 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

Torra critica que Sánchez “no ha respost ni una” de les 40 propostes que li va plantejar per a la reactivació econòmica

El president destaca la urgència d’actuar al Delta després d’un nou trencament a la barra del Trabucador

Redacció
Redacció 06/06/2020
Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, en la seva visita a El Masnou el 5 de juny de 2020. (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lamentat aquest dissabte que el president espanyol, Pedro Sánchez, “no ha respost ni una” de les 40 propostes que li va plantejar fa quinze dies per a al reactivació econòmica de Catalunya. En una piulada, Torra s’ha referit específicament a una d’aquestes propostes, que l’Estat “s’aboqui a tirar endavant el Pla Delta consensuat entre tots els alcaldes”. Torra ha dit que plantejarà la qüestió diumenge a la reunió amb Sánchez i la resta de presidents autonòmics. “És urgent. El Delta és en risc”, ha afirmat, després d’un nou trencament de la barra del Trabucador.

Pla general del gerent d’Infosa, Joan Sucarrats -d’esquena, juntament amb un responsable de l’empresa-, visitant les obres de la barra del Trabucador. Imatge del 17 d’abril de 2020. (horitzontal)

En una atenció a mitjans divendres des del Masnou, Torra va explicar que a Catalunya li calen 15.000 milions d’euros per sortir de la crisi de la covid-19: 5.000 euros fan referència al sobrecost de la pandèmia, 5.000 haurien de venir dels fons europeus, 2.500 a través d’un augment del dèficit a l’1% i 2.500 milions autoritzant l’ús del superàvit dels ajuntaments.

 

Relacionats