Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Sánchez trasllada a totes les autonomies que estiguin en fase 3 la gestió de la desescalada a partir del 8 de juny

El govern espanyol demanarà una sisena pròrroga “més lleugera” de l’estat d’alarma fins al 21 de juny però no aclareix la gestió autonòmica dels diners europeus i de la renda universal

Redacció
Redacció 31/05/2020
Primer pla del president espanyol, Pedro Sánchez, durant la reunió amb els presidents autonòmics del 31 de maig del 2020. (Horitzontal)

Sánchez no parla clar i amague les veritables cartes

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que a partir del 8 de juny la responsabilitat de la gestió del tram final de la desescalada es traslladarà a les comunitats autònomes que ja estiguin a la fase 3. Els presidents autonòmics, ha dit Sánchez, seran els que tindran la capacitat de decisió sobre els ritmes de desconfinament i la mobilitat interna entre territoris. Sánchez n’ha parlat aquest diumenge a la conferència telemàtica de presidents per fer seguiment de la pandèmia, on també ha anunciat que demanarà una pròrroga de l’estat d’alarma de quinze dies més, fins al 21 de juny. “Serà un estat d’alarma diferent i més lleuger, però necessari per acabar la feina”, insisteix.

Sánchez es compromet a reprendre la taula de diàleg “més aviat que tard” a partir del 21 de juny. El president espanyol assegura que podria ser al juliol, com planteja ERC: “Voldrà dir que hem tornat a la normalitat”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha compromès a recuperar l’agenda de la legislatura al més aviat possible, quan finalitzi l’estat d’alarma i, per tant, a reprendre també la taula del diàleg amb Catalunya. Preguntat sobre el calendari plantejat per ERC, que situa una primera reunió a principis de juliol, Sánchez ha assegurat que serà “més aviat que tard” i a partir del 21 de juny, quan es preveu que s’aixequi l’estat d’alarma i, per tant, es pugui circular ja per tot l’Estat. “Si és al juliol, millor, perquè voldrà dir que tornem a la normalitat i que hi ha llibertat de moviments”, ha explicat el president espanyol després de la reunió telemàtica amb els presidents autonòmics.