Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Salut investiga un brot de covid amb almenys 24 estudiants catalans de Batxillerat en viatges de fi de curs a Menorca

Els alumnes provenen de diversos instituts de la zona de la província de Barcelona

Agències 25/06/2021
Primer pla de proves PCR. 16 de febrer del 2021.

El Departament de Salut investiga un brot multitudinari de covid-19 produït arran de celebracions de final de curs d’alumnes de segon de Batxillerat a l’illa de Menorca entre els dies 12 i 18 de juny. En aquests moments hi ha 24 casos positius confirmats i 40 més en estudi. Els alumnes provenen de diversos instituts de la zona de la província de Barcelona. Els centres no tenen cap vinculació amb l’organització dels viatges. En aquest sentit, aquests van ser organitzats pels mateixos estudiants de forma particular creant grups de WhatsApp i contactant amb agències de viatges especialitzades en aquests tipus d’esdeveniments.

Salut també ha confirmat que l’episodi no té relació aparent amb un de similar produït a l’illa de Mallorca i que, en aquest moment, no afecta cap persona resident a Catalunya. En aquest cas hi hauria unes 400 persones afectades de sis comunitats autònomes.

 

El departament ha reiterat la crida al conjunt de la població a actuar de forma responsable i a respectar les mesures vigents de control epidemiològic.