Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Padrós ho té clar: Eliminar les franges d’edat i vacunar tothom que vulgui

|

- Publicitat -

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha demanat al Govern que elimini les franges d’edat i que es pugui vacunar tothom que vulgui. En declaracions a TV3, ha afirmat que és molt important que la vacunació arribi als més joves “com més aviat millor”, perquè són els que interaccionen més i especialment en aquesta època de l’any. Per això, ha demanat al Govern que faci “tot els esforços possibles” perquè hi hagi el màxim de població vacunada en el menor temps possible, especialment tenint en compte l’avanç de la variant Delta. També ha fet una crida a la responsabilitat individual i ha valorat que els test d’antígens serien una bona eina per a l’oci nocturn i altres activitats.

Publicitat

Padrós ha reconegut la preocupació per la pujada dels contagis que s’està registrant els darrers dies, també per l’afectació que porti a l’atenció primària. Ha recordat que aquest àmbit sanitari ho va passar molt malament l’estiu passat i ha confiat que la pujada no comporti una afectació en la recuperació de la presencialitat que s’ha anat fent des de la primària.

D’altra banda, ha recordat que el dret a l’objecció de consciència davant la llei de l’eutanàsia és individual i no el poden exercir organitzacions en bloc. Padrós ho ha dit en relació al manifest de diverses ordres religioses que dirigeixen hospitals on s’oposen a aquesta norma. El president del COMB ha recordat que aquesta és una prestació que forma part del sistema sanitari i, per tant, els ciutadans han de poder ser atesos. Tot i això, ha assegurat que les peticions es poden comptar amb els dits de la mà i ha lamentat que hi ha més soroll que una altra cosa.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió