Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

Oriol Mitjà: “Després de sis mesos, el Govern no ha aplicat cap de les mesures que vam acordar”

L’investigador explica que es van rebutjar les condicions que demanaven el grup d’experts durant l’epidèmia

Àlex Huguet
Àlex Huguet 22/10/2020
El metge Oriol Mitjà

L’investigador Oriol Mitjà s’ha tornat a mostrar molt crític amb la gestió del Govern davant l’epidèmia i ha explicat tot el seu recorregut des del moment que el president Torra va demanar la seva ajuda. “El president volia crear un comissionat amb les iniciatives de la societat civil, i molta gent estava disposada a fer-ho sense pretensions polítiques”, ha assegurat.

El problema, segons Mitjà, va ser que en el moment que va demanar les competències per entrar, amb capacitat executiva, al Govern només per controlar la pandèmia. El president li va oferir la posició de comissionat, i per tant les competències en salut pública limitades en el temps, només per controlar la pandèmia. Però Mitjà no va aconseguir el suport de tots els partits polítics, i per tant, va rebutjar el càrrec. Principalment, quan va contactar amb ERC, explica que “Pere Aragonès va declinar la meva voluntat d’ajudar, perquè tenia la confiança posada en l’actual conselleria de Salut”.

Durant les declaracions, Oriol Mitjà posa en evidència els problemes evidents del Govern de Catalunya durant la pandèmia, on la burocràcia ha estat el principal problema per no aplicar els mitjans necessaris per intentar controlar-la millor. Després de crear unes eines de traçabilitat i acordar unes mesures concretes, Mitjà retreu que el Govern encara no n’ha aplicat cap sis mesos més tard.

(Hi haurà ampliació)

Relacionats