Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

Òmnium carrega contra la fiscalia de Pedro Sánchez

L’entitat lamenta que la fiscalia s’oposi a la llibertat del seu president i el Gobierno del PSOE y Podemo ho permeti

Redacció
Redacció 18/05/2020
Sánchez i Iglesias, abraçats després de signar el preacord de govern de coalició (vertical)

L’incapacitat de els comuns per evitar l’actuació repressora de la fiscalia del Gobierno

Òmnium ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’haver perdut l’última oportunitat per corregir la “vulneració de drets” del president de l’entitat, Jordi Cuixart, abans d’anar als tribunals europeus. D’aquesta manera, reacciona al fet que la Fiscalia s’oposi a la llibertat de Cuixart mentre el Tribunal Constitucional (TC) resol el recurs d’empara per la sentència de l’1-O. A més, l’entitat lamenta que la Fiscalia hagi ignorat l’informe d’Amnistia Internacional i els principals organismes internacionals de drets humans. El vicepresident, Marcel Mauri, ha assenyalat que el mateix Sánchez va dir que la fiscalia depenia d’ell i ha afegit: “Els poders de l’Estat, al costat de VOX, situant Espanya fora del dret internacional”.

La Fiscalia s’oposa a la llibertat de Cuixart mentre el TC resol el recurs d’empara. El Ministeri Fiscal argumenta que la pena és superior als 5 anys

La Fiscalia defensa que el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, no ha de sortir de la presó mentre el Tribunal Constitucional (TC) resol el recurs d’empara contra la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. En l’escrit, el fiscal Alfredo Ramos Sánchez argumenta que la pena de presó de Cuixart és de 9 anys, superior als 5 anys que, segons diu, és la “frontera” de la gravetat de la pena. I afegeix que el TC no suspèn, per regla general, penes superiors a 5 anys. De fet, segons el fiscal, la regla general que estableix la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional (LOTC) és que el recurs d’empara no suspèn els efectes de la sentència.

Relacionats