Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

L’Estat espanyol incompleix diferents recomanacions de l’OMS

La Marca Espanya queda tocada per aquestes dues decisions incomprensibles de l’executiu de Pedro Sánchez

Redacció
Redacció 11/05/2020

La nefasta gestió del Gobierno del PSOE amb Unidas Podemos de la pandèmia pel nou coronavirus segueix dilapidant la Marca España. Fins a dues directrius de l’OMS són les que el Gobierno incompleix en comparació als altres estats de la UE.

Per una banda, el tracte als sanitaris: els més de 30.000 infectats amb la Covid-19 a l’Estat no han patit una malaltia laboral, ja que el Gobierno els tracta com a la resta d’infectats i els dóna una baixa per malaltia comú encara que assimilable a un accident laboral.

Això implica que no tindran seguiment si hi ha seqüeles ni altres avantatges, tot i la reclamació insistent de sindicats i associacions de metges. Cal recordar, a més, que l’Estat espanyol és el que té una major taxa de personal sanitari contagiat. Amb aquest tractament, Espanya incompleix les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha demanat als països que tractin els sanitaris contagiats com una malaltia professional. El Ministeri de Seguretat Social afirma que està estudiant les recomanacions internacionals i dels professionals sanitaris.

Els controls de la Covid-19 als aeroports

L’Estat espanyol, tot i ser una de les principals destinacions turístiques d’Europa, no ha fet cas a les recomanacions internacionals de protecció als aeroports.

L’única obligació, de moment, és l’ús de màscara per a poder viatjar. Ni AENA ni el Gobierno no han adoptat altres mesures de prevenció sanitària contra el coronavirus als aeroports, el que ha convertit Espanya en l’únic gran país de la Unió Europea que incompleix els protocols recomanats per l’OMS.

Cap dels escassos passatgers que ha utilitzat la xarxa d’aeroports espanyols durant l’estat d’alarma ha estat sotmès a la més mínima revisió sanitària. No se’ls pren la temperatura, com passa en altres països. Però tampoc es fa un recull de les seves “declaracions de salut” que es tracten de recollir informació dels últims moviments i dades de contacte del passatger a l’arribada per poder realitzar una avaluació de riscos i localitzar-los, en cas que descobreixin que són positius, en el marc d’un rastreig de contactes.

Relacionats