Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Les festes de Gràcia no tindran els carrers guarnits

Tampoc no hi haurà concerts amb música en directe

Redacció
Redacció 12/07/2020
Un carrer engalanat a la festa major de Gràcia, a Barcelona, l'any 2019

Per evitar les concentracions i aglomeracions s’ha fet inevitable prescindir dels guarniments dels carrers a la Festa Major de Gràcia. Aquesta activitat veïnal és un dels més grans atractius de la popular festa de la barriada barcelonina que es farà del 15 al 21 d’agost.

Els carrers i places només tindran una decoració simbòlica, molt lluny dels arranjaments que sempre preparen les diferents comissions i que atrauen molts visitants de tota la ciutat. El confinament tampoc ha permès avançar prou en els dissenys.

Els guarnits només seran en zones elevades, però no hi haurà elements a terra ni muntatges d’entrada o sortida, per assegurar la mobilitat fluïda de persones, evitar aglomeracions i prevenir contagis. “Es fomentarà que els veïns i les veïnes puguin guarnir balcons, finestres, portalades i aparadors de comerços per mantenir l’esperit d’aquest tret d’identitat de la festa”, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona.

Evitar concentracions
Es faran controls d’aforament i, per evitar que s’hi acosti molta gent, tots els guarniments es podran veure amb l’aplicació mòbil de la festa major amb recorreguts de 360 graus.

A més, totes les activitats acabaran, com a màxim, a les 23 hores; per tant, no hi haurà balls i concerts de nit i matinada.

Pregó sanitari
El pregó anirà a càrrec de tres dones de l’àmbit sanitari, com a reconeixement a totes les persones que durant els últims mesos han vetllat per la salut dels ciutadans. Les pregoneres seran Xènia Sist, infermera de l’Hospital de Sant Pau; Maria Teresa Fabregat, infermera del CAP Vila de Gràcia-Cibeles, i Elvira Bisbe, metge de l’Hospital de l’Esperança.

Festa veïnal
Els carrers organitzaran activitats veïnals i de petit format, amb les mesures preventives conegudes, com distanciament social, control d’aforament, senyalització específica o desinfecció constant.

L’Ajuntament també ha informat que la proposta municipal ha estat aprovada per Protecció Civil i l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

El Districte de Gràcia i la Fundació Festa Major de Gràcia estan organitzant algun espai amb activitats amb aforament limitat. Només s’hi podrà accedir amb reserva prèvia.