Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La Xina aprova el seu tercer vaccí contra el coronavirus

Requereix una sola dosi i s’afegeix als altres dos vaccins que ja s’aplicaven

Avatar
Agències 28/02/2021
Imatge del nou vaccí de la casa Envirotainer.

L’Administració Nacional de Productes Mèdics de la Xina ha aprovat aquest dissabte un nou vaccí inactivat contra el coronavirus que requereix una sola dosi. Segons l’agència de notícies Xinhua, l’ha desenvolupada un equip d’investigació que dirigeix l’acadèmic Chen Wei, i s’ha convertit en el tercer vaccí que s’accepta al país asiàtic.

Fins ara s’havia autoritzat l’ús d’emergència de dues vacunes inactivades, la que va desenvolupar Sinopharm i la de la farmacèutica Sinovac. Aquest fàrmac estaria dirigit a persones de més de 18 anys i es pot transportar i emmagatzemar a una temperatura d’entre 2 i 8 graus centígrads. Els assajos han demostrat un 65,7 per cent d’efectivitat en la prevenció de casos simptomàtics i un 90,98 per cent contra la malaltia en una fase greu, segons han recollit els mitjans de comunicació xinesos.

Respecte a l’últim balanç de dades sobre el coronavirus, el Ministeri de Salut de la Xina ha detectat 12 nous positius per Covid-19, sis amb símptomes i sis asimptomàtics, però cap d’ells de transmissió local. Així mateix, en l’última jornada el país no ha registrar cap mort i ha donat d’alta 18 persones afectades pel virus.