Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

La primera vaccinació a L’Hospitalet, a les 12 del migdia

També es vacunarà a Girona, Tarragona, Lleida, la Pobla de Segur, Móra d’Ebre, Manresa, Barcelona i Sabadell

Frederic Sabartés
Frederic Sabartés 27/12/2020
Edifici de la residència Feixa Llarga de L'Hospitalet

Aquest diumenge comença la vaccinació contra la Covid-19 a Catalunya i està previst que la primera de les 1.600 dosis que arribin es posi a la residència pública Feixa Llarga, a l’Hospitalet de Llobregat, es calcula cap a migdia. El dia es completarà amb la vaccinació dels residents de vuit centres més a Girona, Tarragona, Lleida, la Pobla de Segur, Móra d’Ebre, Manresa, Barcelona i Sabadell, una localitat de cada regió sanitària, i en concret a les següents residències, que tenen en comú ser públiques i no haver presentat cap positiu de la malaltia:
Girona: Residència Creu de Palau
La Pobla de Segur: Residència Nostra Senyora de Ribera
Tarragona: Residència La Mercè
Lleida: Residència Assistida per a gent gran Lleida – Balàfia I
Mora d’Ebre: Residència Natzaret
Manresa: Residència Assistida Font dels Capellans
Barcelona: Residència Mil·lenari de Ciutat Vella
Sabadell: Residència Sabadell Gent Gran

Tres setmanes després es posarà la segona dosi i fins al mes de març es preveu que s’hauran posat unes 700.000 vacunes entre les més de 100.000 persones que viuen o treballen a les residències de gent gran i de gent amb discapacitat, els professionals sanitaris i la gent amb dependència que viu a casa.

El govern aspira a tancar el 2021 amb més de 12 milions de vacunes administrades que serveixin per assolir la immunitat de grup davant del coronavirus. Ens n’anirem, però, ben avall del 2021, gairebé a finals d’any.