Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

El Gremi de Restauració celebra la fi del toc de queda a Barcelona i demana poder obrir fins a les dues de la matinada

Creu que no hi ha motius per restringir l’horari i anima al Govern a prendre la iniciativa: “No caldria esperar al TSJC”

Agències 19/08/2021

En el difícil equilibri salut-economia, la darrera decisió del TSJC, com és habitual, desdiu el que decideix el govern català i tomba l’enduriment dels criteris que havia decidit per aplicar el toc de queda a Catalunya. El Gremi de Restauració de Barcelona ho ha celebrat i veient que, a partir d’aquest divendres la capital catalana deixarà d’estar afectada per aquesta mesura, vigent des de mitjans de juliol, l’entitat considera que, amb la fi del toc de queda, no hi ha motius per seguir restringint l’horari de la restauració –fins ara pot obrir fins a dos quarts d’una de la matinada- i demana que els locals puguin obrir fins a les dues de la matinada. Alhora, creu que ha de ser el Govern qui ha d’autoritzar la mesura. “No hauria d’esperar que torni a ser el TSJC qui ampliï els horaris”, subratlla.

Pel gremi, l’horari de tancament actual “desincentiva el consum durant les nits, que s’acostuma a fer més tard durant el període d’estiu”. Alhora, insisteix que la manca d’opcions de lleure “legals i controlades” fan que “es multipliquin els botellots i les festes en domicilis particulars”. “La resposta a l’incivisme no pot ser enquistar-nos en el toc de queda”, afegeix. Finalment, remarca que tant la limitació de drets com les restriccions a determinades activitats econòmiques “no es poden normalitzar”.