Dissabte, 16 d'octubre de 2021 - Edició 1178
La República

El Govern fa cas a mitges al TSJC i fa tancar bars i restaurants a partir d’aquesta nit

Deixarà en suspens les restriccions que han estat qüestionades per la justícia espanyola

Avatar
Agències 15/10/2020
El doctor Josep Maria Argimon, conseller de Salut de la Generalitat

El Govern aplicarà la nit d’aquest dijous a divendres el tancament de bars i restaurants per fer front a l’augment de contagis de coronavirus però deixarà en suspens les restriccions que han estat qüestionades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Ho ha dit en un comunicat, després que el TSJC hagi contestat a l’escrit de la Generalitat dient que els aclariments requerits sobre les restriccions que va anunciar l’executiu català dimecres no reparen “els defectes formals advertits” i que no resoldrà aquest dijous aquests aclariments.

Així, el Govern ha anunciat que publicarà al voltant de la 1.00 de la matinada d’aquest dijous a divendres al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) la resolució amb les restriccions per fer front a l’augment de contagis de coronavirus perquè entrin en vigor “de manera immediata”.

No obstant això, inclouran una disposició que deixarà en suspens “els aspectes que afecten els drets fonamentals” fins que el TSJC es pronunciï.

Així, les qüestions suspeses fins a nova ordre són la prohibició de reunions de més de sis persones, la suspensió de l’activitat presencial a les universitats i la limitació de l’aforament de les activitats de culte.

Així mateix, el Govern ha subratllat que “la resta de continguts de la resolució entrarà en vigor aquesta mateixa matinada”.