Dijous, 6 de maig de 2021 - Edició 1014
La República

El Gobierno aprova aquest dimarts l’ús obligatori de mascaretes després de l’estat d’alarma

El document aprovat també recollirà mesures de prevenció i higiene en diferents establiments com comerços o mitjans de transport

Redacció
Redacció 09/06/2020
Primer pla d'una mà sostenint diverses mascaretes a l'estació d'autobusos de Tarragona, a punt per repartir-les el 14 d'abril del 2020. (Horitzontal)

El Gobierno aprovarà aquest dimarts al Consell de Ministres un Reial Decret amb les normes que s’hauran de seguir un cop acabi l’estat d’alarma per evitar rebrots pel coronavirus. Aquesta nova ordre obligarà a utilitzar mascaretes a les persones de més de sis anys sempre que no es pugui garantir el manteniment de distància de seguretat. L’ús obligatori de mascaretes, que s’aplicarà també al transport públic, no s’aplicarà a aquelles persones amb problemes respiratoris.

Així ho va anunciar aquest diumenge el president del Gobierno, Pedro Sánchez, durant la seva compareixença en roda de premsa posterior a la reunió amb els presidents autonòmics. “Un cop superada la fase aguda es requereixen altres mesures, que s’estan treballant ja al Consell interterritorial del Sistema Nacional de Salut i que regirà mentre es mantingui l’emergència sanitària”, va assenyalar Sánchez.

El document que l’Executiu aprovarà aquest dimarts recollirà també mesures organitzatives de prevenció i higiene per establiments de feina, centres docents, centres sanitaris, comerços, mitjans de transport públic o instal·lacions esportives, entre altres, “per evitar la coincidència massiva de persones”.