Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Conseller Puigneró passa de Salut i presenta demà el primer observatori epidemiològic de Catalunya basat en tecnologies digitals

Un nova tensió interna dins del govern català, el Departament de Polítiques Digitals presenta el projecte sense la presència del Departament que dirigeix Alba Vergés

Redacció
Redacció 15/07/2020

Fonts del Departament de Salut confirmen que s’han assabentat per la convocatòria de premsa

Sembla que les tensions entre els dos socis segueixen a dins del Govern català en plena pandèmia de la Covid-19. Salut sempre s’ha mostrat reticent a la utilització de les dades i el seguiment ciutadà i el Departament del conseller Puigneró ha decidit no esperar i tirar endavant aquest projecte que serà presenta aquest dijous.

Demà dijous, 16 de juliol, a les 13:30h, es presentarà en roda de premsa el projecte per crear un observatori epidemiològic basat en tecnologies digitals avançades. Basat en Big Data i Intel·ligència Artificial (IA), el projecte ha de permetre determinar models epidemiològics per detectar i preveure futures epidèmies.

Aquest projecte s’inscriu dins l’estratègia del Govern de Catalunya ‘Catalonia.AI’ i suma els esforços d’institucions mèdiques i de salut (Hospital Germans Trias i Pujol, Fundació Lluita contra la Sida i Hospital Clínic de Barcelona-UB), centres punters de recerca (CIDAI, Eurecat, BSC, URV i UdG); operadores de telefonia mòbil (Telefónica i Orange) i Mobile World Capital Barcelona amb el suport de GSMA.

Participaran en la roda de premsa Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya; Eduard Martín, CIO de Mobile World Capital Barcelona; el Dr. Marc Torrent,  director  del Center for Innovation in Data tech and Artificial Intelligence (CIDAI); el Dr. Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol  i president de la Fundació Lluita contra la Sida (FLS); el Dr. Oriol Mitjà, metge investigador de la FLS, i el Dr. Antoni Trilla, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona.