Dimecres, 3 de març de 2021 - Edició 951
La República

Cleca de Torra al Gobierno: “per fi l’ús de mascareta és obligatori com fa setmanes que demanem”

El Molt Honorable President lamenta, però, la inconcreció de la mesura

Gerard Sesé
Gerard Sesé 20/05/2020
Pla mitjà del president del Govern, Quim Torra, en una reunió per vídeoconferència del Consell del Diàleg Social de Catalunya, amb el conseller de Treball, Chakir el Homrani, i els representants sindicals i patronals, el 30 d'abril del 2020 (Horitzontal).

Una vegada més, i ja són incomptables, Espanya va a remolc de l’estratègia catalana. Malgrat sempre, des d’un inici, es negui la major, l’executiu de Pedro Sánchez acaba fent allò que des de les autoritats del Principat es demanava.

Un nou exemple és que l’ús de mascaretes en espais públics sigui obligatori. De fet, el Ministeri de l’Interior ha anunciat que, fins i tot, es podrà multar la gent que no en faci ús.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha clavat una cleca al Gobierno en forma de tuit: “Celebro que per fi l’ús de la mascareta sigui obligatori, com anàvem demanant fa setmanes” ha recordat.

Tot i això, la mesura no acompleix totes les expectatives del president: “lamento la inconcreció de la mesura: cal usar mascareta SEMPRE en tot espai públic (prevenció + conscienciació)”.

A més, Torra recorda que aquesta mesura s’ha d’acompanyar d’un “distanciament físic i la rentada sovintejatda de mans”.