Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

Budó situa el retorn de competències com “la millor mostra de predisposició” abans de la represa de la taula de diàleg

La portaveu del Govern diu que s’estudiarà “tots els escenaris” davant una possible inhabilitació de Torra

Avatar
Agències 30/05/2020
Pla mitjà de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa després del consell executiu el 26 de novembre del 2019. (Horitzontal)

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat que la taula de diàleg es convoqui “quan sigui el moment” i ha dit que “ara no hi ha millor mostra de predisposició de treballar de manera conjunta (amb el govern espanyol) que el retorn de les competències”. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, Budó també s’ha referit a la convocatòria d’eleccions, que ha recordat que correspon al president de la Generalitat, i ha insistit que ara el que cal “és un govern fort i concentrat en la gestió de la crisi” i “amb totes les eines possibles”. Segons la portaveu, això no podria fer-ho un Govern en funcions per una convocatòria electoral i ha recordat que Torra ja ha dit “que no és la seva voluntat”.

En relació a una possible inhabilitació per part del Tribunal Suprem, Budó ha dit que “quan arribi el moment” estudiaran els “diferents escenaris”. “Els tenim tots sobre la taula”, ha insistit, per afegir després que estudiaran “totes les opcions que la llei permeti, no només les eleccions, mentre que legislatura estigui vigent”.

 

El paper de Carles Puigdemont

 

Pel que fa al paper que el líder de JxCat i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, hauria de tenir en els propers comicis, Budó és del parer que el seu lideratge és “imprescindible”. “Ha de conduir el futur de JxCat com a espai polític. Hi ha molts lideratges, però el seu és indiscutible”, ha sentenciat, i ha dit que ella creu que “ha d’estar al capdavant”.

 

Recuperació de competències i lideratge en la reconstrucció

 

Budó ha reiterat, també, l’exigència per part del Govern de recuperar les competències en salut. En aquest sentit, també ha dit que “per responsabilitat” el Govern ha de liderar la reconstrucció. “Hem abordat la crisi sanitària amb responsabilitat i amb la mateixa responsabilitat prendrem les decisions que faci falta, amb els actors econòmics i socials, en el nou escenari”, ha explicat.