Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Brussel·les demana reobrir la frontera de la UE als turistes vacunats a tercers països

Actualment hi ha restricció a l’accés des d’Austràlia, Nova Zelanda, Ruanda, Corea del Sud, Singapur, Tailàndia i la Xina

Agències 03/05/2021
Imatge d'una bandera de la Unió Europea / Comissió Europea

La Comissió Europea ha demanat aquest dilluns als estats membres que relaxin les restriccions de viatge que imposen a la frontera exterior de la UE per permetre el trànsit de turistes vacunats a països on s’inocula alguna de les vacunes que ha autoritzat l’EMA, com és el cas dels Estats Units i el Regne Unit. Els vint-i-set revisen cada dues setmanes la llista de països tercers amb els quals es permet el trànsit perquè consideren que la seva situació epidemiològica no suposa un risc greu per a la UE, i que actualment té restringits Austràlia, Nova Zelanda, Ruanda, Corea del Sud, Singapur, Tailàndia i la Xina.

En la modificació que presenta Brussel·les i que els estats membres discutiran aquesta mateixa setmana es planteja actualitzar els criteris objectius que s’utilitzen per elaborar aquesta llista, amb la finalitat de tenir en compte “els avanços en les campanyes de vacunació i l’evolució de la situació epidemiològica a tot el món”. D’aquesta manera, l’executiu comunitari creu que a més a més de si procedeixen d’una destinació amb una “bona situació epidemiològica” s’ha de permetre l’entrada a la UE de persones que “han rebut l’última dosi recomanada d’una vacuna autoritzada a la UE”. Aquesta concessió també es pot ampliar a les vacunes que han completat el procés d’emergència de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), recull el document de la Comissió.