Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Argimon matisa el ministeri: la situació epidemiològica marcarà l’ús de la mascareta dels 6 i als 12 anys

També revela que el 13% dels positius per la covid-19 i el 45% dels seus contactes no compleixen la quarantena

Avatar
Agències 27/08/2020
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en roda de premsa | ACN

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha insistit aquest dijous que Salut es planteja l’ús de la mascareta dels 6 als 12 anys en funció de la situació epidemiològica de cada territori. Ho ha explicat minuts després que el govern espanyol hagi anunciat un acord amb les autonomies per dur a terme diverses mesures entre les que hi ha l’ús obligatori de la mascareta a partir dels sis anys.

Argimon ha dit que aquest “no serà el problema” i ha destacat que “no hi ha un punt de discordança” i ha posat l’èmfasi en “més en la coincidència que en la petita discrepància”. A la roda de premsa d’aquest dijous també ha demanat a les empreses que facilitin el teletreball i repensin mesures efectives de prevenció.

INCOMPLIMENT DE LA QUARENTENA
El secretari de Salut Pública TAMBÉ ha indicat que el 13% de les persones amb covid-19 no segueixen l’aïllament prescrit i el 45% dels seus contactes declaren que no compleixen la quarantena. Aquest percentatge inclou situacions diverses però agrupa les persones que per algun motiu no han fet l’aïllament del tot, ha indicat Argimon.

Aquestes dades s’han obtingut a través del seguiment telefònic que fa el Departament de Salut. El coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha lamentat que “els diagnòstics no serveixen de res si després la gent no es queda a casa”. A través dels cribratges massius s’han fet 33.298 proves de les quals 711, el 2,14%, han donat positiu.