Dimecres, 1 de febrer de 2023 - Edició 1651
La República

Urdin-Gorria

Les merescudes i ben guanyades vacances que els cronistes habituals de Rival Petit i reconeguts cracks de la crítica esportiva especialitzada acaben de gaudir a les càlides aigües del Carib, […]

Rival Petit 21/04/2009
BlaugranaLes merescudes i ben guanyades vacances que els cronistes habituals de Rival Petit i reconeguts cracks de la crítica esportiva especialitzada acaben de gaudir a les càlides aigües del Carib, impossibilita que siguin ells mateixos els que facin la introducció d’aquest nou col·laborador que s’incorpora avui mateix a les files de RP. Els efectes del jet lag per una banda i la ressaca per una altra (ja se sap: sol, platges, daikiris, mulates,…) en serien les causes principals.

Quan dies enrere rebia la proposta de participar setmanalment a Rival Petit, no ho vaig dubtar ni un segon. Sempre havia estat fan i seguidor de les delirants cròniques de RP i l’oportunitat de compartir equip amb el contrastat i veterà Popota, amb el de la 13, que ja és una promesa feta realitat i amb el recent fitxatge al mercat d’hivern de l’extracomunitari i famós nàufrag Ròdia Raskòlnikov, era una ocasió del tot irrenunciable, i més quan avui es compleix el primer aniversari de Rival Petit. Aniversari que em permetrà participar de la segona temporada des del primer minut de joc i poder  compartir la lluita per la dominació del món tal com comentava en Popota la setmana passada.

Les negociacions s’han desenvolupat en un clima de total i absolut bon rotllo i un cop escoltada l’oferta i condicions proposades us puc avançar que he signat en blanc. Es tracta d’aparèixer els dimarts amb l’anàlisi setmanal del millor i pitjor de la premsa esportiva, ja sigui digital o escrita, amb especial atenció als més genuïns representants de la premsa no-nacionalista i monàrquica, la Brunete mediàtica i el grup Godotis. Aquesta aparició fixa setmanal signada per Urdin-Gorria, vindria a complementar les seccions fixes ja existents, com la Lliga, la Champions i els Greatest Hits.

Urdin-Gorria ha estat una improvisació d’última hora a manera de simbòlic i emotiu homenatge a l’èuscara i Euskadi, que ha vist com aquest dies i com a culminació de la tupinada electoral orquestrada el passat dia 1 de març, la coalició contra natura pppsoe ha perpetrat: 1) la signatura d’un vergonyant pacte de bases de govern que pretén laminar, entre d’altres, l’ertzaintza, l’etb, les ikastoles en general i l’èuscara en particular, mapes del temps inclosos. 2) la profanació del parlament basc amb l’elecció de la no-euskalduna, militant de LA SECTA i apologeta del no-condó, la pepera Arantza Quiroga. 3) la imminent elecció del compañero Fatxi (camàlic del co-fundador del Gal, el confès i convicte Garcia Damborenea) com a nou inquilí en cap del palau d’Ajuria Enea.

Així doncs, la signatura Urdin-Gorria representarà un petit gest simbòlic de solidaritat amb el poble basc, que pateix una onada de frontisme espanyolista com no es recorda des de la recuperació de la democràcia. Confiem que aquesta deriva uniformitzadora del nou govern constitucionalista, cosmopolita i defensor del bilingüisme monolingüe, en plena borratxera no-nacionalista i amb l’ajut del GAL judicial, no acabi il.legalitzant la política de pedrera de l’Athlètic Club de Bilbao, els enviï directament a segona o els desarticuli a perpetuïtat.

Tot i que la temporada està molt avançada, la Lliga gairebé sentenciada, la final de la Copa servida i la Champions a la fase decissiva, ens esperen grans portades de la Brunete mentre els dolents encara estiguin instal.lats en la Gran Remontada. Sota el lema de “futbol, política i kokotxes al pil pil” quedeu convocats a visitar RP els dimarts de cada setmana, on –si les lesions no ho impedeixen- us hi espera puntualment…

Signat: Urdin-Gorria