Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Unitat CiU – ERC per seguir avançant

|

- Publicitat -

Sembla que CiU i ERC comencen a adonar-se que units és més fàcil fer front als atacs i les inclemències del temps. La trista història dels anhels de llibertat del poble de Catalunya rau en una bàsica consigna mai complida, units fins a la victòria.

I és que els catalans, de la mateixa manera que els partits que els representen, sempre han anat per lliure, responent i lluitant per separat. Sense consciència veritable de poble, de col·lectiu, de societat… sovint defensant els interessos d’uns pocs sense pensar a mitjà ni a llarg termini.

El Govern espanyol ha perpetrat un nou atac al català, i és que el ministre Cristóbal Montoro ha presentat una nova normativa que elimina la possibilitat dels ajuntaments a exigir coneixements de català en les places d’habilitació estatal que aquests convoquen, que són les de tresorer, interventor i secretari.

Ja estem cansats de rebre atacs emmascarats a la llengua. Ja estem més que cansats a veure com se’ns pretén callar i com ens lliguen de mans per por a la llibertat. El desig recentralitzador del Govern espanyol comença a crispar els sectors més moderats del catalanisme, i ja som una àmplia majoria els que creiem més que necessari un front comú de tot el catalanisme, siguin de dretes, esquerres o de centre, per defensar els interessos de la nostra terra.

Així mateix, el president d’ERC, Oriol Junqueras, comentava que els republicans “no descarten cap eina que sigui útil per a la societat catalana” mentre deixava clar que no descarta unir-se a una possible candidatura conjunta amb CiU.

Que la prudència no ens faci covards. Anticipem-nos a nous atacs forçant una veritable coalició catalanista que garanteixi la nostra supervivència, la nostra llengua, el nostre futur. Cal seguir avançant i només units aconseguirem arribar a Itaca. 

Segueix-me a @llfeliu a Twitter i al meu bloc personal: www.lluisfeliu.com

Publicitat

Opinió

Minut a Minut