Dimecres, 1 de febrer de 2023 - Edició 1651
La República

Una estelada a l’oficina dels Mossos de Guissona

Aquest titular ja no hauria de sorprendre a ningú i menys en uns moments on gairebé setmanalment rebem un atac directe propiciat pel govern d’Espanya. Quan no són les banderes […]

Lluís Feliu 05/03/2014

Aquest titular ja no hauria de sorprendre a ningú i menys en uns moments on gairebé setmanalment rebem un atac directe propiciat pel govern d’Espanya.
Quan no són les banderes als Ajuntaments, és la llengua a les escoles, el transvasament de l’Ebre o qualsevol altre artefacte pensat per ensordir el que sona a català.
El PP ha presentat una proposta de resolució demanant al Govern que garanteixi que només onegen banderes “oficials” en dependències de la policia catalana. Els colons tornen a demanar, per les bones, que complim allò que simbòlicament ens trepitja de mala manera.
Mentre ells exigeixen posar la seva bandera als nostres edificis ens senyalen els balcons que llueixen estelades, criminalitzen esportistes que s’acomiaden en català i segueixen ensopegant en el parany de sempre, no predicar amb l’exemple.
La proposta de resolució presentada pel PP arriba juntament amb la denúncia que a l’Oficina dels Mossos de Guissona oneja una estelada. Marisa Xandri, diputada del PP a Catalunya, ha recordat que “l’estelada no és la bandera oficial de Catalunya ni ens representa a tots els catalans”.
I la Marisa té raó, l’estelada i la senyera no representen a tots els catalans, però sí a la majoria. Els Mossos de tots els municipis haurien de prendre exemple de Guissona, abaixar les banderes d’Espanya i lluir victoriosos l’estelada, la bandera que ens obrirà la porta al món.
Pots serguir-me a Twitter: @llfeliu