Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

TVE-3, confirmació definitiva de la manipulació des de Madrid

El dia d’ahir tampoc és que donés moltes notícies destacades, ni a Catalunya i Països Catalans, ni al país veí, no França, l’altre. Però crec que quelcom interessant pot passar […]

Cartes dels lectors
Cartes dels lectors 29/06/2007

El dia d’ahir tampoc és que donés moltes notícies destacades, ni a Catalunya i Països Catalans, ni al país veí, no França, l’altre. Però crec que quelcom interessant pot passar en un país com el nostre tan ric a l’hora de crear notícies.

Doncs bé, hom s’asseu a l’hora de sopar i posa el TN del Pellicer de la cadena que era ‘La Nostra’ i et preguntes: amb què obrirà el TN? Sorpresa! La primera i gran notícia és un reportatge sobre la gran Terminal Sud que s’està construint a l’aeroport del Prat, amb enviat especial a la Terminal inclòs i amb un bombardeig constant d’unes dades, digue’m-ne, sospitoses: 1- la Terminal s’acabarà dins d’un any abans del termini previst, 2-més de 3.000 treballadors hi traginen incessantment dia i nit per tenir-la apunt, 3- serà inclús més gran que la T4 de Madrid, 4- més de 800 milions d’euros invertits, 5-gran capacitat per assumir gran quantitat de vols transoceànics, etc. Tot plegat gairebé 10 minuts de reportatge en el sí d’un TN curt i amb notícies ecuetes.

El gran ‘Pellicer’s TN’ va continuar amb la notícia del Carmel i de l’error en no mirar durant molt de temps la màquina que mesura els moviments de terra. Temps total: no ho sé exactament, però entre 10-15 segons, quan vaig acabar de pestanyejar ja passàvem a la següent notícia, òbviament, relacionada amb Espanya, en aquest cas sobre els soldats que van morir al Líban. Durada? Òbviament, més llarga.

Després van venir un seguit de notícies que no recordo molt bé, però d’escassa importància i molt lligades al país veí.

Un cop acabat el ‘gran’ TN, i suposadament tractant-se de ‘la nostra’, em vaig preguntar: i a Catalunya què ha passat avui? I llavors se’m va encendre el llum, recordo, vagament, una notícia d’uns 20 segons on ens anunciaven que DOGC ja no el podríem trobar més en edició impresa, només en versió digital. Fantàstic! Plenament informat del què és l’actualitat a Catalunya!

Ah! I que no se’m passi. Marcador al final del TN: Espanya 2, Estat 2, Estat Espanyol 0… això uns dies després de que s’instès als professionals de la CCRTV a utilitzar Espanya enlloc d’Estat Espanyol. Estrany no?

Resumint, no deixa de ser curiós en els temps que corren, on tothom s’adona que la desinversió a Catalunya ha estat i serà durant molts anys un llastre molt important per al nostre país (veure el cas de RENFE o el col.lapse circulatori constant), un temps on es reclama que es complexi l’estatut (estafatut al meu entendre) i s’arribi al percentatge fixat d’inversions a Catalunya, un temps on no es para de reclamar el traspàs de la gestió de rodalies de RENFE i participació en la gestió de l’aeroport tant dels ents locals com dels autonòmics (malauradament encara autonòmics), que just també el dia que el senyor XP presumeix d’haver complert amb les inversions a Catalunya, tinguem aquesta ‘entradeta’ al TN-vespre del Pellicer. Curiós no? Però com que sóc ben-pensat de mena, vull creure que és una simple coincidència. Una simple casualitat.

Gerard Ollé Martí
Aramunt (Pallars Jussà)