Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Tretze eurodiputats i un Estat indigne

Tretze eurodiputats, entre ells  Josep  M. Terricabras i Anne Pierre Vieu, que   vaig poder escoltar  el passat  dijus 06/09/2018  en una  impecable  conferència/debat, a la Casa de la Generalitat  a […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 09/09/2018

Tretze eurodiputats, entre ells  Josep  M. Terricabras i Anne Pierre Vieu, que   vaig poder escoltar  el passat  dijus 06/09/2018  en una  impecable  conferència/debat, a la Casa de la Generalitat  a Perpinyà, van visitar, el passat  divendres  07/0/09/2018  els  dirigents catalans  empresonats a les tres presons catalanes -cosa  que  no van poder portar  a terme  quan aquests presos eran a les presons madrilenyes, tot posant de manifest  la indignitat  de l’Estat espanyol-   van manifestar  que la posada en llibertat d’aquest dirigents polítics  catalans, totalment  innocents, és la prioritat  en  el procés de diàleg  entre  el govern català  i l’executiu  espanyol .

És injust, intolerable  i, fins i tot, jo diria  que és antieuropeu  que aquests 9 pressos  polítics  i  tota la corrua de’exiliats, a Bèlgica, Suïssa i Escòcia,  estiguin acusats – en presó provisional d’ença de fa molts mesos-  d’uns delictes que  no han comès i que  4 jurisdiccions   (Bèlgica, Suïssa, Alemanya i Escòcia) de  la justícia  Europa  han reafirmat que són innocents. Per altra  banda, l’eurodiputada irlandesa  Lynn Boylan va advertir, recentment,  l’Estat espanyol  que  tancar polítics  amb càrrecs falsos  de rebel•lió i  sedicció  no funcionarà perquè  és més propi d’un Estat autoritari  i  tercermundista que no pas  d’un país  amb estat de dret  autènticament  europeu.