Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Voluntaris al servei de qui?

Som a quatre mesos i tres dies per a la celebració de la consulta. Aquesta es va definint poc a poc a través de la Llei de Consultes que s'està […]

El Dietari del Procés 06/07/2014

Som a quatre mesos i tres dies per a la celebració de la consulta. Aquesta es va definint poc a poc a través de la Llei de Consultes que s'està treballant al Parlament. Gràcies als esforços conjunts dels partits catalans, a data d'avui tenim Declaració de sobirania (el pas previ per legitimar una hipotètica DUI), i el més important, data i pregunta per a la consulta. De regal, el rebuig espanyol per a la campanya a favor del Sí-Sí.
 

Els acords han permès veure en una mateixa fotografia els dirigents de la CUP i de CiU junts, una cosa impensable en la vida quotidiana. Aquesta és la diferència entre el discurs arrelat de la CUP i el populisme superficial de noves forces amb l'epicentre a Madrid com és Podemos. La CUP sap bé què vol, i a quin país deu la seva servitud. Això ha provocat una revolta interna a les forces més reticents a la independència dins l'eix sobiranista com és ICV i el PSC. A Iniciativa, la pressió dels grups interns a favor del doble sí s'ha incrementat durant la darrera setmana. El PSC es torna a desfer, i aviat Miquel Iceta no tindrà res per gestionar però encara n'haurem aconseguit el vot favorable per a la Llei de consultes. I el que ens queda per veure abans d'arribar al dia D, Duran a banda.
 

I malgrat això, hi ha independentistes que encara estan intentant generar incertesa fins i tot al voltant de la pròpia convocatòria de la consulta, punt al qual es va comprometre personalment el president Mas. Que alguns partits que van perdre el favor del poble a les eleccions del parlament del 2012 segueixin qüestionant el procés i menyspreant de forma provocativa els esforços realitzats fins ara, mentre demanen l'adhesió a un cos de voluntaris al servei de no se sap qui, i sense que ningú ho hagi demanat, és simplement partidisme i ganes de protagonisme en un moment en què hem de resistir ben units davant l'enemic real: Espanya. No estem reeditant les consultes independentistes que es van fer a molts municipis, ni es tracta de  recopilar dades de gent de bona fe per després utilitzar-les per engruixir la base de dades d'un partit polític per a fer campanya electoral. Ara és l'hora de les institucions i de la política en majúscules.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014