Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Totalment antiètic i intolerable

El PP  i, sobretot CS, no és el mateix que el PSOE ( i sobretot una majoria de militants  i simpatitzants del PSC); però, malauradament,  la pressió  brutal  dels mitjans  […]

Josep Maria Loste
Josep Maria Loste 31/08/2018

El PP  i, sobretot CS, no és el mateix que el PSOE ( i sobretot una majoria de militants  i simpatitzants del PSC); però, malauradament,  la pressió  brutal  dels mitjans  de  comunicació  nacionalistes  castellano/espanyols ( per terra, mar  i  aire ) i  d’una part de la gran  burgesia catalana, totalment esmaperduda provoca, fa que, a hores d’ara,   sigui  difícil  diferenciar  entre el PSC/PSOE, PP i C/S . De tot  això, el que  resulta  més antidemocràtic, carpetovetònic i intolerable és  que  l’Estat  espanyol -a través de l’executiu Sanchez-, doni el vist-i-plau  a pagar  la defensa belga de Llarena, que  puja a 545.000 euros, els quals  els  haurem  de  pagar tots  els contribuents (inclosos tots  els  catalans). Això és unn autèntic escàndol de corrupció  en majúscules, que la ªdemocràcia europeaª no hauria de tolerar de cap de les  maneres.

Aquests 450.000 euros podrien servir  per  moltes necessitats socials  que  té  actualment  Catalunya. A l’Alt Empordà  estic pensant, entre moltes altres  qüestions,  en la  millora  de la línia ferrovària  social  i convencionalñ  entre Figueres i Cervera  de la  Marenda. O bé  incrementar  la plantilla  de Mosssos  d’Esquadra  en una comarca  amb  un poblament molt dispers, que  té   68 municipis (la comarcaque disposa de  més  municipis de  tot  Catalunya). A més, aquests  450.000 euros  es podrien destinar a la millora  de  la protecció  social en  un yerritori, com és l’Alt Empordà, molt estratègic,  i  que té  unes  necessitats humanes  molt  destacables, amb  molta poblacó precària  d’arreu  d’Europa i el món.