Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Sr. Ricard Sanchez

Benvolgut Sr. Ricard Sánchez: en primer lloc agrair l’haver tingut la decència de donar resposta al meu comentari , lo qual l’honora davant de la resta que formen la directiva […]

Màrius Viella 06/06/2009

Benvolgut Sr. Ricard Sánchez: en primer lloc agrair l’haver tingut la decència de donar resposta al meu comentari , lo qual l’honora davant de la resta que formen la directiva d’ERC , donat que mai ningú a fet amb mi, el que a fet vostè ; moltes gràcies. ; dir que mai votaré PP, ni polítiques de centre, com també dir que de política no hi entenc res , però que em guia el sentit comú, fins allà on arriba el meu enteniment.
Tinc setanta tres anys , i si escric en català , es des que em vaig jubilar amb l’ajut del diccionari i el corrector de l’ordinador , que també el soc envestit en aquest temps d’estar fora de servei, desprès d’haver treballat en diferents articles , com: barber , ceramista, bosquetà, servei militar “Aviació”, tractorista , camioner , carnisser i per últim, xofer d’autocar a l’empresa S.A.R.F.A de Palafrugell durant els últims onze anys d’activitat laboral; casat amb tres filles i cinc netes majors d’edat.
Faig aquesta mena de “currículum”, perquè desprès de llegir tota aquesta important descripció que vostè m’ha fet referent als plantejaments i programes , carregats de bones intencions , però que la realitat , malauradament es un altre per garantir una sostenibilitat arreu , en aquests moments que estem patint la crisi, em dona la impressió que el paleta en atur no pot anar a netejar el bosc, i el que es lampista en atur no pot anar a fer de manobre i un administratiu no pot anar a netejar carrers.
Hem de ser conscients , de que mai mes es podrà gaudir del 100% dels llocs de treball , i mes , si tenim en compta que s’ha d’intentar regularitzar la demografia , per no tenir una societat massa envellida, i que no tothom podrà treballar en allò que voldria , sinó que s’haurà d’aprofitar i controlar el recursos que la natura ens proporcioni.
No cal que repeteixi el que ja soc dit en altres ocasions i que vostè ja sap ; però quan vostè , fa referència a les 1000 persones contractades per la neteja de 30.000 hectàrees de bosc malmeses pel temporal de vent i neu , i veig “les Gavarres “, l’Ardenya i l’Albera en un constant perill, quan encara queden mes de tres milions d’aturats arreu de l’estat , que tenen tot el dret de cobrar , però que jo crec que aquests diners tindrien de produir quelcom rendiment , evitant tenir de fer nous pressupostos , em costa d’entendre aquesta passivitat, quan les arques de la Generalitat , cada dia estan mes buides, i mes endeutades, que això vol dir que una part dels catalans i dels espanyols , cada dia son mes pobres., igual que les institucions que depenen del govern central, o dels impostos dels ciutadans.
Se que no podem competir gairebé amb ningú, perquè sempre hem anat a remolc dels que pagant ens han portat a coll, però ja comença a ser hora de que intentem caminar sols acceptant els encerts i els errors , però els veïns , quan ens vulguin oferir quelcom producte , que tinguin clar en quin nou país s’ha endinsat; Europa no ens traurà d’aquesta vauma , perquè els que mouen els fils , tenen altres interessos, que no son els dels catalans i els espanyols.
No es poden regalar els diners per por de que una empresa marxi a un altre lloc , perquè si claudiquem a les seves exigències , no tindrem mai una garantia d’estabilitat; els diners han de ser nostres i les decisions també a l’hora de forjar nous horitzons; no tenim mes alternativa que construir trens, troleibusos, tramvies , i autobusos , per el transport públic i col·lectiu, tal i com exigeix el desenvolupament social , econòmic i ambiental, i per això es tenia de fer un programa prioritzant el sector del petit i mitja empresari ; Nissan i Wolswagen, es convertiran en una sangonera per els ciutadans catalans, i els bancs i caixes , en els botxins de l’empresariat; tenim mala tela al teler, i d’Europa ja no podem esperar res , perquè algunes de les noves incorporacions , estan pitjor que nosaltres , (diuen), i les subvencions ha canviat de destinatari.
Que hi pinten a Madrid , els vint-i-cinc diputats catalans ?; Vostè creu que el Sr. Zapatero hagués volgut intentar governar amb minoria , si hagués tingut mes pressió per complir amb els seus compromisos amb Catalunya , com es l’Estatut?.
Màrius Viella La Bisbal d’Empordà 6-6-2009 T/. 972640762