Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Sóc polonesa, no “polaca”

Polonesa que viu a Catalunya fa tres anys i mig. O potser hauria de dir polaca, amb ¨c¨, és clar, perquè així m’anomena la majoria dels ciutadans, tant espanyols com […]

Help Catalonia 31/01/2014
Polonesa que viu a Catalunya fa tres anys i mig. O potser hauria de dir polaca, amb ¨c¨, és clar, perquè així m’anomena la majoria dels ciutadans, tant espanyols com catalans. Vull ser i estaria orgullosa de ser polonesa, així com francesa o anglesa, però, cansada de repetir a tothom que no sóc polaca sinó polonesa, em faig dir polaka amb ¨k¨, per destacar un petit detall del meu origen.
Sóc filòloga i 
project manager fascinada per la llengua i la cultura catalana, un ésser humà prou normal. Potser dels altres habitants de Catalunya només em distingeix el fet que just després de tres anys de viure-hi he aconseguit allò que moltes persones que hi resideixen no tenen: el certificat del nivell C.
En el temps lliure escric articles sobre tot el que experimento aquí, el tema de la política i el ¨cas catalਠinclosos. M’agrada compartir informes sobre aquesta terra, que va sofrir molt durant la història, però aquest fet no justifica que encara és un lloc on a vegades passen coses tan rares que costen de creure. Però és també una nació extraordinària, plena de la cultura alta i moltes persones nobles.
No prenc possessió del dret de ser infal·lible: m’equivoco com tothom.
Anita Janczak