Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Sobre la resposta a Le Temps

|

- Publicitat -

El Col·lectiu Emma al diari suís Le Temps arran el seu article “Nouveau statut de la Catalogne quasi mort né” (“Resposta Pública a Le Temps“).

Publicitat

En la resposta expliquem que l’Estatut es podria considerar la darrera temptativa per aconseguir una entesa de Catalunya amb l’estat espanyol i que més que “pretensions” o “privilegis”, com afirma l’article, l’objectiu era fer evident una realitat nacional, la catalana, i aconseguir unes relacions econòmiques i fiscals més equitatives amb l’estat, ja que Catalunya té un evident dèficit d’infraestructures i un dèficit fiscal del 10% a l’any (en comparació per exemple a Alemanya, on s’ha fixat un límit de solidaritat entre els lands del 4,5%).

També volem matisar que l’Estatut no és un text “sacrosant” sinó el resultat de la negociació entre partits catalans, nacionalistes i no nacionalistes, seguint estrictament les regles definides per l’estat, que a més va incloure una retallada significativa en el Parlament espanyol. I que el recurs davant el Tribunal Constitucional, un òrgan que gairebé ningú considera apolític o imparcial, l’ha presentat tant el Partit Popular com el Defensor del Poble, un històric militant socialista.

Per últim afirmem que potser fins i tot els socialistes catalans conclouran, a l’igual que ja han fet molts catalans, que si aquest Estatut no cap a la Constitució espanyola, és Catalunya que no té lloc a Espanya.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió