Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024
Edició 2191

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de juliol del 2024

Sindicalistes a la presó

|

- Publicitat -

Cándido González Carnero i Juan Manuel Martínez Morala són dos treballadors asturians, membres de Corriente Sindical de Izquierda (CSI) i a dia d’avui es troben tots dos empresonats. El motiu, segons la judicatura, haver trencat una càmera de control de trànsit que durant les mobilitzacions en defensa de les drassanes de La Naval de Gijón s’utilitzava per controlar i vigilar els treballadors.

Publicitat

Sense haver quedat demostrada la seva participació en els fets, Carnero i Morala tenen ara tres anys de presó per davant, multes de més de 7.000 euros i inhabilitació del sufragi passiu. Tot plegat, una autèntica exageració en què les formacions que governen l’Ajuntament de la capital asturiana s’han prestat ràpidament a col.laborar, i que no són altres que PSOE i IU, demostrant una vegada més que l’etiqueta d’esquerres ja fa temps que no la troben.

Mentre es castiga la lluita sindicalista, com ja va succeir amb companys de la CIG gallega durant la vaga general del 2002, el PSOE, junt al PP, no només tolera sinó que impulsa la privatització de la indústria pública, el seu desmantellament i la desocupació de milers de treballadors. A l’altra banda, empresaris sense escrúpols es continuen fent d’or a costa de la precarietat laboral i aquí ningú paga pels morts a la feina que no paren d’augmentar. Això sí, l’important és la integritat d’una càmera…

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

Minut a Minut