Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

SI INDEPENDENTS: SISTEMA PENSIONS ¿

Si Catalunya sigues independent, els catalans que han cotitzar tota la vida a l'Espanya, la mateixa Espanya estaria obligada a pagar-ne la pensió de jubilació, igual que passa ara gent […]

Xai Negre
Xai Negre 22/04/2016

Si Catalunya sigues independent, els catalans que han cotitzar tota la vida a l'Espanya, la mateixa Espanya estaria obligada a pagar-ne la pensió de jubilació, igual que passa ara gent altres països treballen aquí molts anys, se'n tornen a seu país i reben pensió que els toca des de espanya, es per llei, no si poden negar.

Per tant, no tingueu por, al que la gent pogui dir per espantar-vos i desorientar-vos, tranquils, els qui ja cobreu pensions, o i jubileu si Catalunya independent, Espanya us tindria que pagar per llei, i com fan amb altres ciutadans del món, no espanyols, que han treballat a Espanya molts anys, son drets adquirits i us haurien pagar pensió jubilació.

Som-hi endavant i sense por, lluiteu per allò que voleu, amb saber est, tolerància, diplomàcia, i sent treballadors, la gran base de l’economia catalana.

Estem parlant, de pensions de present i present continu, altra cosa és a 20 anys vista, que molts que ara paguem, potser quan ens toqui jubilà no cobrem el que molts cobren ara comparant situacions de feina, sous i cotitzacions, però està clar, que govern que vagi manant, sempre haurà de garantir per llei, el pagament de pensions, i més tants anys que tots anem pagant impostos.

Crec que haurien de re formular pensions, no les normals, sinó posar topes salarials de les pensions, ja que no pot ser que un cobri per dir algo 3000 i altres 400.

Si ara pensareu, carai hi ha gent que paga molt més, si teniu raó, però, si contabilitzen els últims 15 anys cotitzats, si cotitzes 15 anys a 5, i últims 15 anys a 10; i altres que duran 30 anys cotitzen 7, al global cotització, qui creieu que mereix més?

També podrien remodelar, re formular tema futures pensions dels autònoms. Una altra cosa també és injusta, que una persona no hagi cotitzat gens o el mínim necessari, cobri pensió – mínima i cobri casi igual, per exemple que un autònom desprès de cotitzar tota la vida.

Potser un camí, seria modificar pensions afavorint els que produïm, i hi hagi menys diferencies salarians entre càrrec d’empresa que no produeixen, i si no fos per producció que fan els currants, d’on cobrarien ¿

No se, realment, s’ha de buscar noves formules per garantir-ne la seva durabilitat ( sistema de pensions ).

Qui pagui més rebin algo més això és normal, però amb topes. I que no un porti treballant 40 anys, i altre 10 o màxim 15 i cobri mateix.

Cal reestructurar sistema de pensions, per aconseguir perduri en el temps.

Relacionats