Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Seguretat

Les diferencies socials , des de tots els temps ,han sigut els motius que han provocat conflictes , perquè el dret a la supervivència no es pot negar a ningú, […]

Màrius Viella
Màrius Viella 05/06/2009

Les diferencies socials , des de tots els temps ,han sigut els motius que han provocat conflictes , perquè el dret a la supervivència no es pot negar a ningú, i els que a sobre es senten discriminats, difícilment siguin capaços de evitar entrar en el mon de la delinqüència; suposo que aquestes i d’altres raons , poden haver sigut les que portaren a crear els diferents organismes d’autoritat de l’ordre públic , com els que en aquests moments tenim a Espanya , i a Catalunya amb diferents símbols i credencials d’identificació, però amb els mateixos objectius.
Es de suposar , que quan una persona creu que te necessitat de protecció , només hi pot haver dues raons que provoquin aquest temor : els diners , ho el sentir-se culpable de no haver fet be el que tenia de fer , i que sap que ha perjudicat algú.
L’ex-president del govern espanyol , Sr. Aznar, gaudeix de la protecció de 51 agents de seguretat , que a mi em porta al convenciment de que si tingues la consciència tranquil·la no voldria estar sotmès a la pressió que a de representar estar sempre sota la mirada de persones que de ben segur , mes d’un cop li poden haver maleït els ossos ; però aquesta circumstancia, també em porta a reflexionar , i preguntar-me , si durant els vuit anys del seu govern va poder crear situacions que han pogut deixar petjada , perquè ara es senti culpable, perquè normalment , son els culpables els que necessiten protecció, (que l’hauria de rebre dels seus partidaris) , i no del govern que li va treure la cadira del cul, que encara es l’hora que va per el mon defensant entre altres coses, la seva idea que varen fer que perdés les eleccions , Iraq, Busch,11M etc–-etc- .
Crec que el Sr. Blanco no pot amagar detalls que son d’interès públic , en el cas de que el Sr. Felipe González, també gaudeixi d’aquest privilegi ruïnós per tots els contribuents ; l’ho qual em fa sentir mes manipulat , si penso que els presidents autonòmics i els vice-presidents en general , també poden gaudir d’aquesta protecció , proporcional a la categoria institucional.
Em put a cremat quan Blanco diu que no el preocupa la despesa , i que només ho diu perquè Rajoy li digui si es mol o es poc aquesta inversió, d’efectius al servei de l’ex-president, i em fa pensar , que no es cap avantatge canviar massa sovint de directius d’aquestes categories , per que tot i ser una font de llocs de treball que creen els mateixos governs , son despeses que no deriven de cap rendiment, ni de cap sector productiu, i això crec que algú a de intentar posar-hi final perquè ja en tenim prous de “mamadors” en cadascun dels països que formen la península Ibèrica..
Màrius Viella La Bisbal d’Empordà 3-6-2009 T/.972640762