Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

Salvador Espriu i l’accent català

A falta d’arguments intel·ligents, quan des de la premsa de Madrid només poden atacar a Marta Rovira i Jordi Turull pel seu accent català. Quan segons ells és la prova […]

Jordi @JordiOA 14/04/2014

A falta d’arguments intel·ligents, quan des de la premsa de Madrid només poden atacar a Marta Rovira i Jordi Turull pel seu accent català. Quan segons ells és la prova del mal que ha fet la immersió lingüística, em venen a la memòria aquestes paraules de Salvador Espriu que es va atrevir a dir el 1976 en una entrevista a TVE quan també es parlava de l'accent català.

A preguntes estúpides, cal respondre amb ironia però també de forma contundent. Si us hi fixeu, 38 anys després, l'accent català continua sent un problema i la resposta podria ser la mateixa:

“Mi fonética revela mi origen, del que no me avergüenzo. El acento, la fonética es una cosa que no se puede borrar y además, yo podría quizás esforzarme en hablar un castellano que les pareciera a ustedes menos abrupto, pero entonces tendría que hacer las eles vibratiles y poner quizás LA BOCA EN FORMA DE CULO DE GALLINA, y creo que es mejor no hacerlo así.”

Salvador Espriu

Aquí teniu el vídeo:

https://www.facebook.com/photo.php?v=10203106599933507