Dissabte, 28 de maig de 2022 - Edició 1402
La República

Respecte per Catalunya i el català com a llengua vehicular

Així de clar s’ha mostrat el ministre d’Educació espanyol, Ángel Gabilondo, al demanar “respecte” per Catalunya i el català, i al assegurar que a Catalunya “no es coneix el castellà […]

Lluís Feliu 11/07/2011
Així de clar s’ha mostrat el ministre d’Educació espanyol, Ángel Gabilondo, al demanar “respecte” per Catalunya i el català, i al assegurar que a Catalunya “no es coneix el castellà pitjor que en altres comunitats”. 
 
Gabilondo ha reconegut que tot i les sentències del TS favorables a incloure el castellà com a llengua vehicular a les escoles catalanes, cal tenir “respecte” per la decisió que el govern i les administracions autonòmiques hagin pres. Ha de ser “l’Estatut i l’administració catalana que estableixi i garanteixi l’ensenyament del català i el castellà” a les escoles, ha declarat. 
 
Sembla que per a Gabilondo ha començat la cursa a les eleccions generals espanyoles i ja estigui fent campanya. Però sigui com sigui alguns socialistes insisteixen en seguir treballant per l’Espanya plurinacional i això sempre afavoreix el diàleg amb Catalunya. 
 
És un fet, que negociar amb el PSOE sempre és més fàcil que amb els populars, però si volem respecte,  a les properes eleccions cal votar per un front netament català.  

Lluís Feliu

Segueix-me al twitter