Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Repassada de Valtònyc i cop de teatre del PSOE/Cs

Bones notícies que ens arriben des de l'exili. Valtònyc, el raper que es va haver d'exiliar per no haver d'ingressar a la presó a causa de la persecució a la […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 16/09/2019

Bones notícies que ens arriben des de l'exili. Valtònyc, el raper que es va haver d'exiliar per no haver d'ingressar a la presó a causa de la persecució a la llibertat d'expressió per part de l'Estat espanyol, ha guanyat una batalla important en l'àmbit internacional aquest mateix dilluns: la Comissió Europea ha manifestat a Espanya que no podia reclamar l'extradició automàtica del raper amb un codi penal posterior als fets pels quals va ser condemnat. Aquest posicionament va en la línia de la defensa del músic represaliat.
 

El músic és conscient que no és definitiu, perquè la darrera paraula la tindrà el jutjat de Gant, però la victòria és prou reveladora. Val a dir, que en una entrevista al programa Tot es Mou de TV3, Valtònyc també ha carregat contra les picabaralles entre JxC i ERC, i amb severa contundència ha exigit que es posin d'acord i que comencin a treballar per una estratègia conjunta per assolir la República Catalana, i que ell, els exiliats i els presos, puguin tornar a casa. La lliçó d'avui de raper és per emmarcar en tots els sentits. Prenguem nota des d'aquí i comencem a treballar per revertir la situació.
 

En les properes 24 hores, si no passa res, sabrem si finalment hi haurà eleccions a Espanya. Repetició d'eleccions, en aquest cas, com bé saben i han anat seguint. Avui Ciutadans ha fet una oferta a la desesperada, conscient que no li afavoreix gens que es repeteixin comicis. A canvi d'una abstenció del grup taronja, Rivera demana una aberració democràtica com és que el PSOE es comprometi a que no hi hagi cap indult als presos catalans, i a posar les bases d'un nou 155. Dóna la impressió que el PSOE està portant a tothom allà on vol. Fins i tot el president gallec, Núñez Feijóo ha explicat que potser fóra bo que el PP s'abstingués a la investidura del socialista.
 

Però l'avarícia pot ser una arma de doble tall, i el camí de roses que prerara Sánchez, convertir-se en un d'esbarzers. No sembla que les enquestes indiquin això, però. Així que els socialistes, s'han permès el luxe de treure un escandalós comunicat, que porta per títol: “Por un Gobierno progresista cuya estabilidad no dependa de las fuerzas independentistas catalanas”. I aquí, a banda de refermar-se en el que titulen, fan dues crides: la primera a Podemos perquè els regali els vots per fer-lo president. I la segona, accepta les condicions d'Albert Rivera perquè el taronja faciliti la investidura del socialista. El PSOE es compromet explícitament a fer anar el 155 quan faci falta. Aquest compromís és demolidor amb la democràcia, i deixa el socialisme i l'esquerranisme pretès del PSOE sota terra. Això també deixa en mala posició la defensa que volia fer Gabriel Rufián d'una abstenció en la investidura de Sánchez.