Repartiment de punts que no satisfà ningú (2-2)

Fitxa tècnica

Publicitat

CF Pobla de Mafumet (2): Carlos, Madero, Mozo, Cunill, Aitor; Juli, Serra; Carbia, Kako (Vernet, 69′), Èric (Joselu, 76′); Casanova (Bertomeu, 87′).

UE Rapitenca (2): Raül, Yelamos, David López (Zambrano, 55′), Miguel Pérez, Julio, Bertomeu, Callarissa, Munta, Barru (Ferran, 61′), Alexis, Javi.

Gols: 1-0 Serra, 33′; 1-1 Miguel Pérez, 65′; 2-1 Cunill, 74′; 2-2 Miguel Perez, 83′.

Àrbitre: Congost Larrosa. Ha ensenyat targeta groga als locals Mozo (29′) Aitor (37′, 55′), Èric (43′), Juli (78′) i Serra (89′) i als visitants David López(29′), Javi (33′), Alexis (39′), Barru (56′), Zambrano (59′), Bertomeu (80′) i Munta (89′) i a l’entrenador visitant Teixidó (40′).

Set i quatre partits sense guanyar acumulen la Pobla i la Rapitenca respectivament, després que avui cadascú s’emportés un punt que cap dels entrenadors dóna per bo. Antoni Teixidó, de la Rapitenca, no ho fa perquè tal i com ha expressat en la roda de premsa posterior, ha vist el seu equip superior a la Pobla i creu que l’àrbitre els ha perjudicat greument, anul·lant-los-hi un gol a la primera part i xiulant-los-hi una falta aparentment inofensiva però que ha acabat amb el segon dels locals després de la represa. Ivan Moreno, en canvi, no s’ha mostrat satisfet del partit en general, i ha reconegut que el seu equip no ha fet el joc que el caracteritza i que l’expulsió d’Aitor (“merescuda”, en paraules del tècnic) els ha condicionat a la segona part.

I és que només durant la primera mitja hora la Pobla (que avui no comptava amb el seu millor home a la davantera, Oribe) ha tingut el control i ha dominat el partit, en un inici amb ocasions al qual no té el públic acostumat, ja que la tònica habitual és força possessió de pilota però amb poca arribada a porteria rival. Avui, en canvi, els grana han trepitjat força l’àrea contrària, amb xuts tant des de la frontal com des de més endins, el més perillós dels quals ha estat el de Kako, al minut 16, quan després d’un contraatac molt ben dirigit per banda dreta, tot i trobar-se en superioritat numèrica, ha volgut acabar ell amb un xut ras i fort que ha obligat el porter a estirar-se i a desviar la pilota a córner. Enmig d’aquest domini pobletà, però, els visitants també han tingut la seva oportunitat, amb un Javi que avui ha portat el pes ofensiu del seu equip fent-se dins l’àrea un forat per xutar davant de Madero, que el porter també ha pogut aturar (25’).

Aquesta superioritat, doncs, s’ha materialitzat quan al minut 35 el col·legiat ha assenyalat un penal a favor dels locals, en una d’aquelles jugades dins de l’àrea que en principi no s’havia de convertir en una ocasió clara, però que ha acabat amb la pena màxima. La falta l’ha rebut Èric Via, qui a causa de la baixa de Boniquet, avui ha avançat la seva posició (fent entrar de retruc Aitor a l’onze inicial, encara que no podrà repetir la setmana que ve), i l’encarregat de fer l’execució ha estat Alfons Serra, el capità, que ha enganyat molt bé el porter, perquè ha fet que es llancés cap a la dreta i que ell pogués xutar suaument al mig de la porteria.

Després del gol els grana han baixat una mica la intensitat i això els ha valgut un parell d’ensurts, que podrien haver fet que no se n’anessin al descans amb avantatge al marcador. El primer ha estat un gol anul·lat, i molt discutit, a Javi, qui després d’haver fet un fort xut des de fora de l’àrea, ha recollit el rebuig del porter i l’ha introduït a la porteria, al minut 39. N’havien passat només tres, però, quan una bona jugada de Bertomeu per la banda dreta, que ha arribat fins a la ratlla de fons, ha habilitat que Alexis fes un xut que hauria significat l’empat. El punta, però, tot i tenir bona part de la porteria per ell, perquè Carlos estava cobrint el primer pal, ha connectat un xut des del punt de penal, incomprensiblement fluix, que ha permès que el meta tingués el temps suficient per modificar la seva posició i aturar-lo sense gaires problemes.

Així s’ha arribat al descans, amb els equips força carregats de targetes, a més, a causa d’un duel força elèctric, que alguns ja anomenen el “derbi tarragoní”. De fet, tot i que entre aquests dos equips mai hi hagi hagut rivalitat històrica (gairebé sempre han estat en categories diferents), i que tampoc n’hi hagi ara massa, el club ha decidit, arran d’això, declarar el partit d’avui jornada econòmica, cosa que vol dir pujar de preu l’entrada general i fer pagar els socis. No hi ha hagut una major presència d’espectadors, però, com potser s’esperava amb aquesta mesura.

La segona part ha començat amb domini visitant, com ha quedat demostrat amb l’arribada del minut 5, en què un contraatac molt ben conduït per Alexis no ha pogut culminar-lo Javi, que ha fet una molt bona diagonal però no ha trobat lloc per xutar. Es notava que la Rapitenca volia igualar el marcador, i una mica més de cara se li han posat les coses quan al minut 10 el lateral esquerre Aitor Casas feia una falta que es podia haver estalviat i veia com li treien la segona targeta groga del partit, cosa que ha fet recol·locar Èric una mica més endarrerit. No ha estat fins al cap de deu minuts, però, quan s’arribava a l’equador d’aquesta segona part, que ha vingut la recompensa, amb un gol a pilota aturada. Ha estat un córner servit des de la dreta que Julio ha rematat al travesser, però el rebot l’ha pogut arreplegar Miguel Pérez per posar l’1 a 1 al marcador. A més, Pérez, central, avui ha estat el protagonista del partit, perquè també aconseguiria el segon gol del seu equip.

Abans d’això encara hi ha hagut temps perquè passessin altres coses, com el gol de Cunill tot i estar jugant amb deu homes. Realment ha estat l’única ocasió amb perill de la Pobla en tota la segona part, perquè els blaus han tingut molta més presència a l’àrea rival, però no han estat suficientment precisos als metres finals per acabar enduent-se el partit. Tot i aquestes arribades força constants, doncs, al minut 74 una falta que li havien fet curiosament també a Èric Via, molt lluny, pràcticament on s’uneixen la línia del mig camp i la de banda, ha suposat el gol dels locals. S’ha penjat la pilota a l’àrea i el central pobletà, aprofitant molt bé la seva alçada, ha connectat un cop de cap al segon pal, entrant des de darrere, molt elegant, bonic, de llibre.

El gol no ha servit per trencar una mica la dinàmica, de tota manera, perquè els ebrencs en comptes de desinflar-se, com podria haver passat, han continuat buscant la porteria rival. I han trobat premi, altre cop de pilota aturada, en aquest cas en una jugada també semblant a l’anterior gol de Cunill. La falta (83′), no obstant, aquesta vegada era prop de l’àrea, al lateral, i la centrada de Bertomeu ha trobat en Pérez altre cop el rematador ideal, que s’ha aixecat entre la defensa, poderós, i ha fet inútil l’estirada del porter. Fins i tot una última oportunitat ha tingut la Rapitenca, ja al temps de descompte, però Ferran no ha arribat per molt poc a una passada que l’hauria deixat sol davant de Carlos.

La Pobla, doncs, gairebé només pot treure el retorn de Bertomeu (que ha entrat al minut 87) com a nota positiva del partit, ja que feia més de mig any que “la bala de l’Ebre” no jugava un partit de futbol, després de trencar-se els lligaments en un entrenament a finals de la temporada passada. La tornada d’aquest jugador ha de ser important, a més, perquè el tècnic ja ha dit que no esperen reforços en aquest mercat d’hivern. Confia en el bloc, doncs, per adreçar el rumb de l’equip, que ha fet 5 punts dels últims 21 en joc i tot i així segueix vuitè, a cinc punts de la zona de promoció, ja que avui també han punxat el Santboià, el Figueres i el Manlleu, els equips que té per davant.

Per la seva banda, al conjunt de la Ràpita tampoc li van gaire millor les coses, ja que ha sumat 3 dels últims 12 punts disputats, encara que veu com l’objectiu de no haver de patir per aconseguir la permanència el continua tenint força a l’abast. Es troba a 8 punts del descens, per 12 de la Pobla. Després d’haver canviat més de mig equip a l’estiu i de saber que administrativament té l’ascens gairebé impossible, sembla que seguir mantenint-se lluny de la zona perillosa és per si mateixa una molt bona notícia ja. La setmana que ve, però, hauran de continuar lluitant a Vilassar, mentre que la Rapitenca rebrà l’Europa, un rival complicat per la bona dinàmica de resultats en què està immers.