Divendres, 7 d'agost de 2020 - Edició 743
La República

‘Que no s’apague la llum’

Avui hem vist com la llum de l'amor entre CDC i la CUP cada vegada s’apaga més. No és que mai hi hagi estat, però les relacions personals entre Artur […]

El Dietari del Procés
El Dietari del Procés 07/05/2016

Avui hem vist com la llum de l'amor entre CDC i la CUP cada vegada s’apaga més. No és que mai hi hagi estat, però les relacions personals entre Artur Mas i David Fernández, ja hem dit diversament que eren molt millors que les que es poden palpar ara. Afortunadament, el tarannà més dialogant de Carles Puigdemont facilita l’entesa. Ara bé, la formació anticapitalista segueix imposant unes cotilles que malauradament fan més carregós el procés.
 

En primer lloc, la repetició de la votació del 9N va posar en compromís Junts pel Sí, només pel simple fet de buscar el famós ‘postureo’. La CUP aleshores va voler-se tornar a reivindicar com a acceleradora del procés posant un límit per a “fer un acte de desobediència palpable”: el gener de 2017. Si el compromís fins la independència ha de durar 18 mesos, quin sentit té forçar res mig any abans? Val més fer el pas que s’hagi de fer quan estigui realment tot llest.
 

El darrer estadi de les friccions són les paraules de l’altre dia d’Artur Mas encara amb ressentiment “Sense Convergència no hi ha independència”. La frase ja és coneguda, però ja no té sentit ni lloc quan CDC se suposa que ja està immersa en això, i s’ho creu, i hi vol arribar. És obvia que sense CDC, sense ERC, sense la CUP no hi ha independència, perquè cap dels altres la defensa, però no es pot estar permanentment marcant perfil.
 

Les afirmacions van molestar els anticapitalistes que fa dies que estan tornant a causar animadversió en el conjunt de la societat per la seva manca de compromís amb els pressupostos de la Generalitat. Això, a més, se suma a la facilitació dels mateixos compte a la ciutat de Barcelona, on després de fer-se el ronso durant una setmana han cedit a canvi d’una simple amenaça a les pretensions d’Ada Colau. Doble vara de mesurar? Les enquestes (aquesta setmana n’ha sortit una de no gaire ben intencionada que ha publicat El Periódico), sembla que no aprovarien l’estratègia ni d’uns (CDC, 20-21), ni d’altres (CUP 7-8).

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Relacionats