Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Què espera “qui pertoqui” a denunciar “Manos limpias”?

            Aquests darrers dies podem llegir titulars i textos corresponents que els expliquen com aquests: “Manos Limpias demana la detenció de Mas i la seva suspensió de funcions”, a El […]

Joan Lladonet 07/08/2015

            Aquests darrers dies podem llegir titulars i textos corresponents que els expliquen com aquests: “Manos Limpias demana la detenció de Mas i la seva suspensió de funcions, a El Singular.cat; ”Manos Limpias vol detingut Artur Mas”, a Directe. Cat; “Manos Limpias vol la detenció d’Artur Mas”, a La Vanguardia; “Manos Limpias demanarà la detenció de Mas i la seva suspensió de funcions”, a l’Ara.cat; i així podríem continuar, però queda clar que Manos Limpias actua davant els tribunals contra el president de Catalunya.

            Analitzem l’argumentació del grup de persones que denuncia: Volen que es detengui Artur Mas “davant el constant i permanent desafiament a l'estat de dret, d'amenaces i coaccions a les institucions i incitant i promovent la sedició”. Per al sindicat, el decret de convocatòria de les eleccions del 27-S té “aparença formal de legalitat”, però és un “clar frau de llei“, ja que “comporta el missatge plebiscitari que Artur Mas va pronunciar davant els mitjans de comunicació per donar a conèixer el decret de convocatòria”. Què significa “sedició”? Alçament contra l'autoritat establerta. Llavors qui realitza l’acte de sedició, Artur Mas o Manos Limpias?
 
           Analitzem el que ha fet realment el president Artur Mas: Ens hem de remuntar a la gran manifestació del 2010 en resposta contra el Tribunal Constitucional que desfigurà i retallà un Estatut que havia aprovat una gran majoria del Parlament català i tot el poble en referèndum el 2006. Després, les Diades Nacionals de Catalunya del 2012, 2013 i 2014 varen suposar grans manifestacions de part del poble català. Artur Mas, president de Catalunya, nacionalista, que, com Jordi Pujol, no havia manifestat mai que fos un independentista, es va adonar que ell era el president del poble català i que si el poble volia decidir el seu futur, a ell no li quedava més remei que posar de la seva part tot el que fos possible. Artur Mas no ha fet res més que posar en marxa tots els mecanismes legals per a possibilitar que es pogués dur a terme el major acte democràtic que pot realitzar qualsevol poble lliure del món, que és el dret a decidir. Una part molt important del poble català li ho ha exigit, a ell, i a tots els partits polítics. Artur Mas i els partits polítics han actuat segons la seva posició ideològica tots junts, incloent-hi una majoria del poble català se n’han responsabilitzat; altres persones i partits polítics han volgut desmuntar l’edifici democràtic que s’intentava construir. Per tant, de l’únic que pot esser acusat Artur Mas, els partits polítics que estan d’acord amb ell i gran part del poble català és de voler exercir la democràcia. I ho fan amb tots els paràmetres legals existents. Si es volgués acusar algú injustament, s’hauria de fer aquesta acusació a milions de persones.

            Com que Manos Limpias fa una acusació falsa en denunciar el president Artur Mas de sedició, com que la seva acusació és una calúmnia, no és possible que es permeti la comissió de dos delictes, sancionats per la Llei, sense que se’ls acusi de cometre una falta tan important. És necessari que els serveis jurídics de qualsevol organització civil o política notifiquin i denunciïn als tribunals el fet que Manos Limpias actua il·legalment contra el president Mas, i que els únics que sembren la discòrdia a Catalunya són ells, que cerquen trobar tribunals inquisidors de l’edat mitjana que ja no haurien d’existir o tribunals d’ordre públic que varen passar a la història quan va morir el gran dictador, perquè cometin una altra més de les moltes injustícies que es varen cometre en altre temps. Ni Manos Limpias ni ningú no podrà impedir que el poble català acudeixi a les urnes el 27S i allà expressi el seu dret a decidir, però les acusacions falses no es poden fer impunement, així que esperem que es posi en marxa una vertadera justícia, persones i organitzacions que exigeixin el compliment de la Llei, aquella llei que emana del poble, no la que s’inventen quatre interessats a sembrar discòrdia.