Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Quan el futur no compta

Quan el futur no compta Quan es diu que “l’espanyol pensa be , però tard , i que el català pensa tard i malament “, crec que algú ja tenia […]

Màrius Viella
Màrius Viella 23/05/2010

Quan el futur no compta
Quan es diu que “l’espanyol pensa be , però tard , i que el català pensa tard i malament “, crec que algú ja tenia coneixement de com actuaria el Sr. Nadal , per part de la Generalitat de Catalunya, i “Pepinyo” Blanco per part del govern central; però la veritat es, que no podem donar la culpa de tot, als últims en assumir la responsabilitat de governar-nos , perquè el problema ve de molt mes lluny, però només em centraré en els anys que portem de una relativa democràcia, que tan els governs Centrals , com els autonòmics, han volgut deixar petjada , gastant fins i tot el que no tenien , tal com s’ha demostrat ara amb aquest desori politic-economic, que ens farà recular en qualitat de vida i de benestar , a nivells de dramàtica situació.
La malversació de diner públic ha sigut tant exagerat , que només podia tenir un motiu com l’especulació , perquè de una manera tant supèrflua , es posessin en funcionament departaments i conselleries , que encara ningú sap quin es el seu paper.
S’ha es esmicolat comarques enteres ,per la construcció de noves autovies , sense fer cap estudi previ , de la seva conveniència , i d’estudiar la “requalificació” i adaptació de la xarxa de camins i de carreteres que ja existien , i existeixen encara , però en via morta .
S’ha esmicolat terreny de totes les qualitats i categories , per la construcció de trens d’alta velocitat , deixant en via morta els convencionals , sense intentar adaptar-los un mínim ales necessitats del moment , i que ha arribat el “catacrac” , i una part d’aquesta inversió quedarà paralitzada , comportant una despesa per incompliment de contractes, com es el cas del tram entre Girona i Perpinyà.
S’han construït seus de delegacions , hospitals , jutjats , presons, escoles, etc–-etc-, ( que no dic que no es tinguessin de construir), sinó que si no s’hagués especulat amb el sol , (motiu del greu problema que tenim avui), les inversions haguessin sigut mes reduïdes , per aconseguir els mateixos serveis .
Espero que entre els projectes que es veuran afectats per la decisió del Sr. Blanco , es pugui evitar l’enderroc del viaducte de Girona , de l’hospital Josep Trueta .
També podríem entrar en el camp de les subvencions , i del pla B de Zapatero , que espero que algú mes entenimentat que jo en tregui conclusions , i en faci pública la seva opinió , que per a mi no a funcionat , sinó que ha sigut un error mes dels governs actuals.
Marius Viella La Bisbal d’Empordà 23-5-2010 T/ 972640762