Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Presentació del curt “La nostra llengua, també”

La Plataforma per la Llengua, amb la col·laboració de les entitats integrants de la Xarxa de la Immigració que l’entitat coordina, ha elaborat un curt audiovisual de 10 minuts basat […]

Plataforma per la Llengua 14/12/2010

La Plataforma per la Llengua, amb la col·laboració de les entitats integrants de la Xarxa de la Immigració que l’entitat coordina, ha elaborat un curt audiovisual de 10 minuts basat en el treball d’aquesta xarxa.

El curt, titulat La nostra llengua, també, va ser gravat durant el procés de treball previ als actes de Sant Jordi 2010 i durant mateixa la diada, i gira al voltant del treball col·lectiu d’aquesta xarxa i dels seus membres des de diversos vessants. Veieu-lo aquí: El primer objectiu del curt és mostrar una experiència personal d’immigració a Catalunya i d’implicació a la societat d’acollida; el segon, exposar un exemple de l’activitat que es duu a terme des de les entitats de persones immigrades; i finalment, es mostra el projecte col·lectiu dut a terme per 22 entitats de la immigració amb la coordinació de la Plataforma per la Llengua, i que porta per títol “El català, llengua comuna”.

Aquesta campanya té com a resultat més representatiu els actes que se celebren per la diada de Sant Jordi, des de ja fa 6 anys, a Barcelona i en altres poblacions de Catalunya. Totes les entitats de persones immigrades han vist que sumar-se a la celebració del Sant Jordi és una bona manera de donar-se a conèixer i de transmetre la voluntat que té la comunitat que representen de participar en projectes comuns. Així mateix, reivindiquen l’ús del català com a signe visible d’identificació amb la societat catalana i en destaquen el paper que juga com a instrument per evitar la discriminació. De la seva experiència se n’extreu que el català contribueix a diluir l’estigma “d’immigrant”, facilitant, així, la inclusió social.