Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Preparada per defensar-se de l’odi que genera el PP, Sra. Cospedal?

            La secretària general del PP ha acusat el president Mas i els partits independentistes de generar odi i divisió social, i ha afirmat després que l’odi acaba girant-se contra […]

Joan Lladonet
Joan Lladonet 22/05/2014

            La secretària general del PP ha acusat el president Mas i els partits independentistes de generar odi i divisió social, i ha afirmat després que l’odi acaba girant-se contra qui el genera. Per tant, ha acusat i deixat entreveure que el que li pugui passar al president de Catalunya i als partits sobiranistes s’ho hauran guanyat a pols. I la qüestió, Sra. Cospedal, és saber qui és que genera odi, i, per tant, contra qui es girarà aquest odi o les seves conseqüències.
            Per què no es dedica a analitzar qui és que ataca a qui, qui és que es dedica a crear odi. Analitzi l’època de campanya electoral i observi que el que més ha destacat han estat les declaracions del seu candidat, indicant que té superioritat intel·lectual sobre la candidata del PSOE, pel fet de ser home. No se n’ha adonat que el seu candidat, Sr. Cañete, menysprea les dones? Qui ha estat que l’ha obligat a demanar perdó, després que haguessin passat cinc o sis dies d’una tan gran discriminació? Per moltes excuses que demani, coneixerem quin és el vertader pensament del seu candidat? Qui és que genera l’odi?
            Quina campanya electoral per a les europees estan fent quan visiten el Principat, si en lloc de dir el que faran a la UE, es dediquen a desprestigiar els altres partits, especialment els independentistes? Per què en lloc de dedicar-se a dir que creen odi els que diuen que “Espanya ens roba”, no mostren les vertaderes balances fiscals? Per què no comparen el fracàs de les inversions fetes en autopistes radials amb centre a Madrid, amb la possible bona inversió que hauria suposat l’eix mediterrani, d’unió d’Andalusia amb França, passant per Múrcia, València i el Principat de Catalunya?
            De totes maneres podem analitzar l’actuació del Govern central i diversos governs autonòmics del PP, per comprovar qui és que genera odi i no parlaré del tema econòmic del qual se’ns amaga molta informació, sinó de la llengua catalana, que tant ha menyspreat i odia el seu partit, el PP. Analitzem accions i actuacions:
            Quin partit es va oposar a la possibilitat d’usar el català al Senat espanyol? No seria normal que si el PP hagués acceptat la llengua catalana, com a llengua espanyola, es pogués usar al Senat?
            Quin partit es va oposar al Congrés espanyol a la unitat del català? No sap el PP que els filòlegs de totes les universitats del món saben que la unitat de la llengua catalana és superior a la unitat de la castellana?
            Quin partit va ser el que va promoure una ofensiva contra la Llei de política lingüística? Si abans no volien el català al Senat, per què ara no volen que es normalitzi el català al seu territori? No és generar odi això? No se n’han adonat que el seu partit té molt pocs votants al Principat, si els comparam amb els que tenen a altres indrets?
            Quin va ser el partit que va condicionar l’adhesió a la Lletra de convit al Senat al fet que no aparegués en el text que la llengua de Mallorca era la catalana? Per què no està empegueït el PP de passar a la història com un partit d’analfabets, però que rebia molts de vots gràcies a les mentides i falsedats?
 
            Quin va ser el partit que a València va fer excloure dels llibres de text els autors valencians? No sap que això era el que es feia en temps de Franco? O és per això que no volen condemnar el franquisme?
            Quin és el partit que a les Illes Balears ha discriminat la llengua catalana, violentant el que diu l’Estatut d’Autonomia, quan ha rebaixat o eliminat el coneixement del català a la majoria de funcionaris? No sap que el bilingüisme que el PP defensa i l’oficialitat del català a les Illes exigeixen que les dues llengües tenguin un tractament igualitari. I així podríem continuar fins a l’infinit.
            Per què quan a les xarxes socials s’ataca algú del seu partit, el ministeri d’Interior fa actuar la policia i quan alguns seguidors del Madrid han atacat els jueus, el ministre es queda ben tranquil i espera que la Justícia actuï pel seu compte?
            Per què amenaçau amb la desaparició de canals de televisió catalans, quan fins ara no hi havia hagut cap problema i no parareu fins que la televisió del Principat no pugui creuar les fronteres. Qui és que s’entossudeix a crear-ne, de fronteres?
            Està mol mal fet i no es pot permetre que un grup d’exaltats ataqui un cotxe on hi van persones dins, i més si una d’aquestes persones és un ministre, que representa l’autoritat, i encara que no hi anàs cap ministre és un fet totalment condemnable. Però hauríem d’analitzar per què aquestes persones actuaven d’aquesta manera? Ho feien perquè tenien odi? Com quedam? No es torna l’odi contra qui el genera?