Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Pregunta al PP i Ciutadans. De què teniu por?

Dilluns passat vaig llegir al diari ARA, la notícia que publicava el diari La Razón, on deia que la xifra dels independentistes va baixant. Segons un sondeig que van publicar, […]

Jaume Meneses
Jaume Meneses 28/04/2014

Dilluns passat vaig llegir al diari ARA, la notícia que publicava el diari La Razón, on deia que la xifra dels independentistes va baixant. Segons un sondeig que van publicar, els partidaris del “no” a una Catalunya independent (42,9 %) ja supera el “sí” (39,5 %).El mateix dia a El Punt/Avui, publicava les paraules pronunciades per la portaveu de C's, Carina Mejías, assegurant que les forces polítiques que defensen l'independentisme “estan perdent suport” a Catalunya, ja que el separatisme “provoca inseguretat política, econòmica i jurídica i una fractura social”. La diputada del C's considera que la ciutadania “es decanta” pels partits que proposen projectes polítics “il·lusionants”, que tenen una agenda de reformes possibles i que són respectuosos amb la llei, com és el cas de Ciutadans. “El separatisme i les formacions que defensen la independència estan perdent suport perquè ofereixen una aventura rupturista que empeny als catalans a la incertesa i a la frustració”, subratlla Mejías.

Els independentistes volem fer el referèndum tot sabent que pot sortir el contrari de què volem, un “no/no”, i malgrat aquest possible resultat advers volem votar i no tenim por. Però vosaltres, de què teniu por? A més, si tot sovint publiqueu enquestes que van baixant el nombre de votants del “sí/sí”, i en aquesta publicada a La Razón ja guanya el “no”, ¿perquè esteu nerviosos, si segons els vostres càlculs Catalunya seguirà sota l'opressió d'Espanya?
Segons la Sra. Mejias l'independentisme està perdent suport i auguro que fins al 9-N, al pas que porteu i sondeig rere sondeig que anireu publicant només restarem quatre gats que voldrem la secessió. Llavors on és el problema? Perquè tanta preocupació i neguit per part vostra? Si ho teniu clar, perquè no voleu la consulta?

Tu, Carina, pots tenir la carrera de dret i ser diputada al Parlament de Catalunya, però veient el teu currículum polític -primer al PP i actualment a C's-, ¿a quina mena de mala companyia t'has apuntat, si no a la dels propagadors de la por i dels demagogs?
Dius: la ciutadania “es decanta pels partits que proposen projectes polítics “il·lusionants”. Carina, Carina…, Vols més “il·lusionant” que el projecte proposat per Convergència, Esquerra Republicana, Iniciativa i la CUP? Si hem d'estar “il·lusionats” pel que proposeu el PP i el teu partit no veig cap “il·lusió” per enlloc, més aviat veig una depressió molt gran que no podrem superar ni visitant al millor psicòleg. I tu proposes aquest projecte com si fos per a posar-se a ballar d'alegria i tirar coets.
No serà que cada dia que passa veieu com Catalunya, tard o d'hora aconseguirà separar-se d'Espanya? No serà que Espanya veu perillar els seus ingressos i això voldria dir que hauríeu d'espavilar-vos i no jeure més a la palla? Serà que ens estimeu en grau superlatiu, i sempre és dolorós perdre gent que estimes? Serà que sense nosaltres no sabeu cap on tirar?

Ens alliçones, Carina, que el separatisme “provoca inseguretat política, econòmica i jurídica i una fractura social”.Tu també dius “collonades”? ¿Segur senyora portaveu de C's, que tindrem més seguretat política si seguim pertanyent a Espanya; segur que tindrem més seguretat econòmica; segur que tindrem més seguretat jurídica?
En una Catalunya independent, farem una política menys complexa, més humil i amb menys corrupció; econòmicament com no haurem de pagar a gent aliena a nosaltres, la caixa estarà més plena per solucionar els nostres problemes sense que ningú a cau d'orella ens xiuxiuegi “cants de sirenes” que després són paper mullat; de justícia més val no parlar-ne, doncs encara que a Catalunya tenim el cas Palau i altres afers perseguits per la justícia, comparats amb el batibull que teniu muntat al lloc que en dieu Espanya (començant per la família reial, seguint pel cas Bárcenas, passant per València i Mallorca etc., etc.) els nostres corruptes són com germanetes de la caritat.
I de “fractura social” filla meva, fes-t'ho mirar. Un poble que sap organitzar una moguda com la “Cadena Humana” que va travessar tot el país de nord a sud, on tothom reia i xalava sense cap incident; un poble que el dia de Sant Jordi, milers de persones surten al carrer a comprar roses i llibres per a regalar, i on tothom passejant pel carrer se'l veu feliç i content sense haver-hi en tot el dia cap aldarull, que baixi Déu i ho vegi, si això és “fractura social”
 
Tu, Carina Mejías, també dius que C's té una agenda de reformes possibles i que sou respectuosos amb la llei.
Fa riure que un partit que amb poc poder de decisió al Parlament català, diguis que té una agenda de reformes polítiques. D'entrada només parles de “reformes possibles”, o sigui res de res, paraules i més paraules per distreure al personal.
Les reformes no volem que les anuncieu “possibles”, sinó “engrescadores” i que es basin sobre un programa polític segur. També manifestes que el separatisme està perdent pistonada perquè porta als catalans a la “incertesa i a la frustració”. Hauries de pensar que durant segles aquesta “incertesa i frustració” l'hem estat patint nosaltres, i ja seria hora (i no és el cas suposant que aconseguíssim la nostra separació d'Espanya) que la patíssiu vosaltres si arribés a ser realitat la nostra independència. Crec que aquesta “incertesa i frustració” són les que haurem de sofrir els catalans durant molts anys si seguim units a Espanya, i no per culpa del separatisme.
 
Un altre que agafa mals de ventre cada vegada que ha de parlar de la consulta és el Millo dels nassos del PP, que també en aquesta mateixa línia ha dit que la consulta programada pel 9-N “no es farà mai”.
Deixant a banda les enquestes, els militants del PP i C's esteu segurs que aquesta consulta no es farà. ¿Llavors perquè teniu tanta por, perquè anuncieu tantes calamitats, perquè repetiu les mateixes paraules amenaçadores i feu servir la por volent fer creure que ens cauran a sobre tota mena d'esdeveniments apocalíptics?
L'ésser humà acostuma tenir inquietud i aprensió a tota cosa desconeguda o que passi el contrari del que ell desitja. El PP i Ciutadans no prediqueu cap cosa desconeguda, perquè dieu saber amb certesa com anirà la consulta, i també segons les enquestes actuals i les del futur, passarà no el contrari del vostre desig -que arribem a votar- sinó que passarà el que desitgeu, doncs segons vosaltres sabeu segur que la consulta no es farà.
O sigui, ni cap cosa desconeguda i compliment del vostre desig. Així, a què ve a tomb tanta por?

Ja us ho diré perquè teniu tanta por. Teniu por que surti el “sí/sí”. Entenc el vostre desassossec i la vostra angoixa. També entenc les vostres raons. Esteu lluitant, dieu, perquè Catalunya no se separi d'Espanya, però la solució la teniu al vostre abast.
Fem el referèndum i voteu “no/no”, i s'haurà acabat el bròquil!
Ara bé, si la majoria de catalans votem “sí/sí” al referèndum i aconseguim la nostra independència, la quantitat de paraules dites a la babalà, les frases dites només per fer por, els insults gratuïts i les amenaces sense solta ni volta que heu anat escampant durant tot aquest temps, us les tindreu d'empassar i haureu d'anar cada dia durant tot un mes a “c'an Felip”, fins que evacueu l'empatx que haureu estat acumulant amb tota aquesta verborrea falsa, inútil, barroera i errònia que no corresponia a la veritat